Două televiziuni afiliate lui Ilan Șor – amendate. Iar Moldova 1 a fost avertizată 
Full Article 2 minutes read

Două televiziuni afiliate lui Ilan Șor – amendate. Iar Moldova 1 a fost avertizată 

Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat cu 5 mii de lei două posturi de televiziune, controlate de deputatul fugar Ilan Șor, Orhei TV și TV6. Membrii CA au luat decizia de a amenda televiziunile, pe 2 decembrie.

Orhei TV și TV6 au fost monitorizate în perioada 16-23 octombrie.

Deși Orhei TV a declarat anterior că propriul conținut este de 40%, în timpul monitorizării s-a depistat că de fapt este 30%. A fost depășit și volumul real de conținut achiziționat, care diferă de cel declarat.

TV6 a declarat despre un conținut propriu în proporție de 36%, de fapt este doar de 25%.

De menționat că toate televiziunile transmit Consiliului Audiovizualului informații cu privire la conținutul propriu și cel achiziționat.

Prin urmare, cele două televiziuni au transmis o scrisoare Consiliului, în care au vorbit despre calcule eronate ale CA. Cu toate acestea, Consiliul nu a fost de acord cu cele menționate de reprezentanții televiziunilor.

În plus, CA a emis două avertismente în adresa postului de televiziune Moldova 1. Consiliul a primit două plângeri pe numele televiziunii – de la proprietarul canalelor Primul în Moldova și Accent TV, și a doua de la deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber.

Primul avertisment este pentru faptul că postul de televiziune a anunțat despre schimbarea proprietarului Primul în Moldova și Accent TV, dar nu a oferit dreptul la replică. Al doilea este pentru faptul că postul a emis patru materiale diferite despre Partidul „ȘOR” și nu a cerut replica partidului vizat.

De cealaltă parte, postul Moldova 1 a menționat că în primul caz subiectul s-a bazat pe un material al Ziarului de Gardă, iar în al doilea caz jurnaliștii postului au sunat la serviciul de presă al Partidului „ȘOR”, dar fără succes. Vicepreședinta Consiliului Aneta Gonța a menționat că în acest caz postul TV a trebuit să informeze serviciul de presă al CA că nu poate ajunge la serviciul de presă al Partidului „ȘOR”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: