Facebook/Sergiu Litvinenco

„Dovezi nu am, dar știu cine a făcut asta”. Două mașini ale unui agricultor din Căușeni au ars noaptea trecută (VIDEO)

O mașină de model BMW X3, care aparține unui agricultor din Căușeni, a ars în totalitate în noaptea de 18 decembrie. Un al doilea mijloc de transport a fost parțial afectat de flăcări. Deocamdată, poliția nu a publicat informații oficiale despre acest caz. Contactată de NM, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a menționat că specialiștii au demarat o anchetă.

Cazul a avut loc în gospodăria lui Mihai Bobicov, din orașul Căușeni. Potrivit IGSU, apelul la 112 a parvenit la ora 4:45. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, care a reușit să lichideze incendiul la ora 5:22. Din fericire, nu au fost raportate victime.

Proprietarul mijloacelor de transport a declarat pentru televiziunea locală că este de părere că incidentul are legătură cu faptul că în ultimele zile a participat la protestul organizat în capitală.

„Dovezi nu am, dar știu cine a făcut asta. A fost făcut la comandă. Dușmani nu am, nici poarta și nici ușile, uneori, nu le închid. (…) Cred că este legat de politică. Până acum nimic nu s-a aprins, nimic nu a ars. De când am ieșit la proteste și am spus că voi da parlamentul acesta jos”, a declarat antreprenorul.

Acesta a recunoscut că este unul dintre organizatorii protestului din Căușeni și Ștefan Vodă.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a publicat o înregistrare surprinsă de camere de supraveghere.

În această noapte, au fost incendiate ambele mașini care aparțin lui Mihail Bobicov, antreprenor din agricultură din…

Publicată de Sergiu Litvinenco pe Joi, 17 decembrie 2020

Am solicitat informații de la ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, însă deocamdată nu ne-a răspuns la mesaj.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Festivalul de film TIFF revine la Chișinău: Trei zile de filme, workshopuri și întâlniri cu cineaști consacrați 

Festivalul Internațional de Film Transilvania revine în Republica Moldova cu cea de-a 5-a ediție TIFF Chișinău, în perioada 25–27 iulie. Evenimentul, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, se va desfășura în două locații-cheie din capitală: Artcor și Cineplex Loteanu. Pentru cinefilii din Chișinău, accesul la proiecții se face cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.


Pe parcursul celor trei zile, festivalul va cuprinde proiecții de filme de lungmetraj și scurtmetraj, întâlniri cu regizori, actori și producători, precum și două

workshopuri gratuite destinate tinerilor pasionați de cinema.

Printre invitații speciali ai evenimentului se numără nume de referință din cinematografia românească și internațională, precum actorii Emilia Dobrin, Mihai Călin, Valeriu Andriuță, Daniel Popa, Ciprian Chiricheș, Mircea Puiu Lăscuș,  regizorii Bogdan Mureșanu, Emanuel Pârvu, Alexandru Mavrodineanu și Radu Mocanu, și producătoarele Miruna Berescu și Monica Lăzurean-Gorgan. 

În total, în cadrul festivalului vor fi proiectate peste 30 de filme de lungmetraj și scurtmetraj. Printre acestea se numără cel mai premiat film românesc al sezonului trecut –  Anul Nou care n-a fost (r. Bogdan Mureșanu), care a câștigat premiul Orizzonti la Festivalul de la Veneția, Trei kilometri până la capătul lumii (r. Emanuel Pârvu), care a fost selecționat la Festivalul de la Cannes, sau Săptămâna Mare (r. Andrei Cohn), premiat la Festivalul de la Sarajevo. Selecția include și TWST (Things we said today), cel mai recent film al aclamatului regizor Andrei Ujică, 8 ilustrate din lumea ideală, un film documentar regizat de Radu Jude și filozoful Christian Ferencz-Flatz sau comedia Căsătoria (r. Mihai Bendeac).

Programul complet al proiecțiilor și lista filmelor pot fi consultate aici: www.film.md

TIFF Chișinău este conceput, programat și curatoriat exclusiv de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania. Selecția filmelor reflectă direcțiile artistice și editoriale asumate de TIFF în peste două decenii de existență – un angajament ferm față de calitate, diversitate, libertate de expresie și promovarea celor mai relevante voci ale cinematografiei românești și internaționale.”

– Tudor Giurgiu, președinte TIFF.

Prin organizarea acestui eveniment, ne dorim să contribuim la dezvoltarea industriei cinematografice locale, creând un spațiu de întâlnire între profesioniști din domeniu și publicul larg, să sprijinim tinerii cineaști și să stimulăm interesul 

pentru cinematografia de calitate înaltă. Prin selecția atentă de filme, TIFF Chișinău promovează cultura și limba română, contribuind la consolidarea relațiilor culturale dintre România și Republica Moldova”, a menționat Olga Harabajiu, reprezentantă 609 FILM.

Intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este cu intrare liberă, dar cu înregistrare prealabilă pe următorul link: film.md – unde puteți selecta ziua, locația și filmul pe care vreți să-l vizionați.

Proiectul TIFF Chișinău este la a cincea ediție și reprezintă o continuare firească a inițiativei de extindere a prestigiosului Festival Internațional de Film Transilvania. 

Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF Chișinău este un proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), cu sprijinul CNC Moldova, în parteneriat cu 609 FILM, YOUBESC și FILM.MD.  

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: