Dragoș Vicol a demisionat. Consiliul Audiovizualului are o nouă președintă
Full Article 1 minutes read

Dragoș Vicol a demisionat. Consiliul Audiovizualului are o nouă președintă

Președintele Consiliului Audiovizualului (CA) Dragoș Vicol și-a dat demisia. Informația a fost confirmată pentru NM de către membrul CA, Corneliu Mihalache.

„Este adevărat, Dragoș Vicol a demisionat. Decizia este legată de faptul că în martie îi expiră mandatul. Dar va rămâne membru al Consiliului Audiovizualului. În locul acestuia a fost numită Ala Ursu-Antoci”, a declarat Mihalache.

Ala Ursu-Antoci a devenit membru al CA recent, anterior deținând funcția de șef al cabinetului fracțiunii PSRM din cadrul Secretariatului Parlamentului.

În ajun, pe 3 decembrie, fracțiunea PSRM a anunțat un proiect de lege privind „lustrația și curățarea statului de influența oligarhică”, care presupune demiterea șefilor instituțiilor publice numiți în funcție în timpul guvernării PDM, conduse de Vladimir Plahotniuc.

Socialistul Vasile Bolea a enumerat instituțiile, ale căror șefi urmează să fie eliberați din funcție. Este vorba despre Consiliul Audiovizualului, Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Comisia Națională a Pieței Financiare, Autoritatea de Integritate, Banca Națională a Moldovei, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Serviciul de Prevenire și Spălare a Banilor, Consiliul Concurenței și altele.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: