PSRM vrea lustrație. Cere demisia șefilor BNM, ANRE, ANI și al Consiliului Audiovizualului
Full Article 2 minutes read

PSRM vrea lustrație. Cere demisia șefilor BNM, ANRE, ANI și al Consiliului Audiovizualului

Șefii celor mai importante instituții de stat, care au ajuns în această funcție în perioada lui Vladimir Plahotniuc, ar putea să-și piardă fotoliul. Deputații PSRM au înregistrat o inițiativă legislativă „Privind lustrația și curățarea statului de influența oligarhică”. Proiectul a fost prezentat de către socialistul Vasile Bolea în cadrul unui briefing de presă.

„La 8 iunie 2019, Parlamentul a votat declarația privind caracterul captiv al statului. Parlamentul și-a expus poziția față de tot ce s-a întâmplat în perioada anilor 2016-2019 și ca urmare a început procesul de purificare a instituțiilor capturate de regimul lui Vlad Plahotniuc. Dar cunoaștem că procesul după asta a fost oprit. Venim cu acest proiect pentru a continua procesul de dezoligarhizare, ca să nu admitem un revanș oligarhic și revenirea regimului la cârma statului. Astfel, propunem ca persoanele numite în funcție de regimul din perioada 20 ianuarie 2016 – până pe 8 iunie 2019 să plece în demisie”, a declarat Bolea.

Socialistul e enumerat instituțiile, ale căror șefi urmează să fie eliberați din funcție. Este vorba despre Consiliul Audiovizualului, Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Comisia Națională a Pieței Financiare, Autoritatea de Integritate, Banca Națională a Moldovei, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Serviciul de Prevenire și Spălare a Banilor, Consiliul Concurenței și altele.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: