Drăguțanu rămâne în arest. Curtea de Apel a respins demersul avocaților
Full Article 1 minutes read

Drăguțanu rămâne în arest. Curtea de Apel a respins demersul avocaților

Fostul guvernator al Băncii Naționale (BNM), Dorin Drăguțanu, care este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, rămâne în arest. Decizia a fost luată de Curtea de Apel (AP), joi, 12 martie.

Contactată de NM, ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat că CA a respins demersul avocaților privind eliberarea lui Drăguțanu. Astfel, fostul șef al Băncii Naționale rămâne în arest.

Amintim că Dorin Drăguțanu a fost reținut în data de 5 martie. El este învinuit într-un dosar de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. În data de 6 martie, Judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana, a dispus arestul lui Drăguțanu.

Amintim că, în afară de Drăguțanu, în arest se află fosta viceguvernatoare al Băncii Naționale, Emma Tăbîrță și fostul șef al Direcției supraveghere specială a BNM, Ion Ropot, precum și viceguvernatorul BNM, Ion Sturzu.

Un alt viceguvernator al BNM – Aureliu Cincilei a fost eliberat sub control judiciar pe motiv că acesta colaborează cu ancheta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: