Dulciuri expirate de la Șor? Poliția a găsit zeci de mii de cutii, care urmau să ajungă la cetățeni, într-un depozit din Durlești (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Dulciuri expirate de la Șor? Poliția a găsit zeci de mii de cutii, care urmau să ajungă la cetățeni, într-un depozit din Durlești (VIDEO)

Zeci de mii de cutii cu dulciuri expirate, care erau păstrate într-un depozit din orașul Durlești, municipiul Chișinău, urmau a fi oferite cetățenilor în calitate de „cadouri”, cu scop de corupere electorală. Informația a fost comunicată pe 9 octombrie de Inspectoratul General al Poliției (IGP), care a precizat că produsele erau însoțite de felicitări tipărite din partea conducătorului „unei grupări criminale”. Ar fi vorba despre oligarhul fugar Ilan Șor. Oamenii legii au inițiat un dosar penal pe marginea cazului.  

Cu puțin timp în urmă, poliția a intrat în posesia unei informații precum că la unii cetățeni urmează să ajungă produse alimentare expirate, mai ales fiind vorba de dulciuri, care urmau să fie consumate preponderent de copii. Cele 17 242 de rulade cu termen de valabilitate expirat erau plasate în peste 15 mii de cadouri electorale, într-un depozit din Durlești, și urmau să fie însoțite de o felicitare tipărită – adresată cetățenilor de către conducătorul unei grupări criminale. În contextul în care cadourile erau pregătite pentru a fi transmise oamenilor cu scop de corupere electorală, pe acest caz a fost pornită o cauză penală”, se arată într-un comunicat publicat de IGP.

Poliția a publicat și un videoclip din timpul perchezițiilor la depozitul vizat. În imagini, se observă că pe cutiile cu dulciuri apare logo-ul și însemnele așa-zisului Bloc „Victoria”, format din politicienii și partidele controlate de Ilan Șor.

Precizăm că oamenii legii investighează o schemă desfășurată de Ilan Șor, în interesul Federației Ruse, pentru coruperea alegătorilor din țara noastră. Pe 3 octombrie, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a anunțat că oamenii legii au identificat 130 000 de cetățeni care au primit bani, prin transferuri de la o bancă rusească de stat, pentru a vota un anumit candidat la alegerile prezidențiale și opțiunea „Nu” la referendumul constituțional privind aderarea la UE, care vor avea loc în data de 20 octombrie.

Pe 7 octombrie, Centru Național Anticorupție a anunțat recepționarea de la Inspectoratul General al Poliției a peste 100 de procese-verbale de constatare a contravenției de corupere electorală pasivă. CNA a precizat că examinează documentele, iar pe unele dintre ele au fost aplicate deja amenzi în mărime de 37 500 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: