Dumbrăveanu, despre situația pandemică: „Situaţia este controlabilă, locuri în spitale sunt”
Full Article 2 minutes read

Dumbrăveanu, despre situația pandemică: „Situaţia este controlabilă, locuri în spitale sunt”

Situaţia epidemiologică în contextul pandemiei de COVID-19 înregistrează îmbunătăţiri, iar numărul de cazuri grave din Republica Moldova a scăzut. Datele au fost prezentate de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței guvernului din 28 octombrie.

„În spitale sunt circa 2700 de persoane. A scăzut numărul cazurilor grave, am avut o medie de 300, acum avem circa 200 de persoane în stare gravă. A scăzut considerabil şi numărul persoanelor intubate, am avut o medie de circa 60 de persoane intubate, la moment avem circa 30 de persoane”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății a mai menționat că a scăzut numărul persoanelor care sunt în stare de gravitate medie, dar şi a persoanelor care sunt în tratament la domiciliu. Pe parcursul a două săptămâni s-a menţinut media de 8 mii de persoane în tratament la domciliu, iar în prezent aceasta este de peste 7 mii.

„Situaţia este controlabilă, locuri în spitale sunt, inclusiv la terapie intensivă. Mai intens lucrăm cu raionele din nordul Republicii Moldova, unde timp de câteva zile, pe parcursul săptămânii trecute, s-au înregistrat mai multe cazuri, dar situația este controlabilă și locuri disponibile sunt”, a anunţat Viorica Dumbrăveanu.

Precizăm că potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, la data de 27 octombrie, în Republica Moldova erau 814 persoane spitalizate în stare gravă (dintre care 41 pacienți conectați la aparate de respirație asistată), 1 322 – stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

De la începutul pandemiei, în țara noastră au fost testate pozitiv cu COVID-19 peste 72,4 mii de persoane, iar cel puțin 1710 au murit, inclusiv 48 de lucrători medicali.

În același timp, în țările vecine România și Ucraina se înregistrează record după record la capitolul decese timp de 24 de ore și număr de persoane depistate pozitiv. În ultimele 24 de ore, în România, au fost raportate 5 343 de cazuri noi de COVID-19, iar în Ucraina – 7474 de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: