Dumitru Robu nu va fi cercetat penal cu privire la comiterea unor pretinse acte de corupție, invocate de Sorin Stati
Full Article 2 minutes read

Dumitru Robu nu va fi cercetat penal cu privire la comiterea unor pretinse acte de corupție, invocate de Sorin Stati

Procurorul general interimar Dumitru Robu nu va fi cercetat penal, pentru că nu există faptul vreunei infracțiuni prevăzute de legea penală. Pe 29 august procurorul Nadejda Busuioc dispus refuzul în pornirea urmăririi penale pe faptele expuse în sesizarea lui Sorin Stati.

În opinia procurorului de caz, presupusa bănuială rezonabilă cu privire la comiterea unor pretinse acte de corupție sau altor pretinse acțiuni ilegale de către Dumitru Robu s-a bazat în exclusivitate pe cele declarate de Sorin Stati, care nu a prezentat probe în confirmarea celor invocate și nici nu a fost martor direct.

Busuioc și-a motivat soluția invocând că, „în cadrul investigației efectuate a fost demonstrat cu certitudine faptul că alegațiile lui Sorin Stati referitor la pretinsele acte de corupție comise de către Dumitru Robu, nu corespund adevărului, fiind infirmate în totalitate prin probele administrate legal în cadrul prezentului proces penal”.

Reamintim, că procurorul Nadejda Busuioc a fost desemnată de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru a decide asupra sesizării înaintate de către Sorin Stati.â

Decizia procurorului desemnat de CSP, poate fi contestată procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile, iar ulterior la judecătorul de instrucție.

****

De menționat că sesizarea lui Sorin Stati a vizat perioada februarie – decembrie 2011, când el ocupa funcția de administrator la „Moldaeroservice”. Acesta susține că Robu ar fi mușamalizat cazul unui agent economic care s-ar fi conectat clandestin la o sursă de energie electrică ce aparținea întreprinderii.

Pe acest caz s-ar fi intentat un dosar penal, aflat în gestiunea Procuraturii Transporturilor, mai exact a lui Dumitru Robu. Sorin Stati a declarat că Robu ar fi încercat să îl convingă să renunțe la revendicarea prejudiciului adus întreprinderii. Tot el a adăugat că Robu i-a sugerat că dosarul penal va fi clasat.

Stati a menționat că ordonanţa de clasare nu a fost expediată la Î.S. „Moldaeroservice” – „respectiv nu a fost contestată, în aceste condiţii cazul dat a fost muşamalizat, iar persoana responsabilă de furt s-a eschivat de la răspunderea penală”, a spus el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: