După luni de speculații, Ucraina anunță că a lansat contraofensiva împotriva trupelor ruse
Full Article 2 minutes read

După luni de speculații, Ucraina anunță că a lansat contraofensiva împotriva trupelor ruse

Forțele armate ale Ucrainei au început operațiunea contraofensivă contra trupelor ruse pentru a-și elibera teritoriile ocupate. Informația a fost raportată de consilierul șefului biroului prezidențial ucrainean, Mihail Podoleak, în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune italian TG1.

Potrivit lui Podoleak, trupele ucrainene desfășoară deja de câteva zile operațiuni de contraofensivă în anumite părți ale frontului, care se întinde pe o distanță de peste 1 500 de kilometri.

El a dat asigurări că Ucraina nu va folosi arme occidentale primite de la aliați pentru a lupta pe teritoriul rusesc, ci le va folosi pentru a-și elibera teritoriile ocupate, inclusiv Crimeea.

„Astăzi avem rachete Storm Shadow cu rază lungă de acțiune, Leopards, sisteme antirachetă furnizate nouă de Franța și Italia. Avioanele de luptă F-16 ne vor permite în sfârșit să închidem spațiul aerian. Paradoxul este că, dacă le-am fi avut acum un an, războiul s-ar fi încheiat deja”, a declarat el.

De menționat că forțele armate ucrainene se pregătesc pentru o contraofensivă încă din iarnă. La 11 mai, președintele Vladimir Zelenski a declarat că Kievul are nevoie de ceva mai mult timp, deoarece nu toate armele promise de parteneri au ajuns încă în Ucraina.

De cealaltă parte, șeful structurii miliatare ruse private Wagner, Evghenii Prigojin, a declarat anterior că autoritățile ucrainene mint și că contraofensiva era deja în plină desfășurare în anumite locuri.

***

Amintim că despre demararea contraofensivei contra armatei ruse în viitorul apropiat a declarat, pe 23 mai, șeful Direcției principale de informații a ministerului Apărării din Ucraina, Kiril Budanov. Oficialul a declarat că forțele armate ucrainene au suficiente arme pentru a lansa o contraofensivă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: