După o lună, Saakașvili a renunțat la greva foamei și a acceptat să fie examinat de medici
Full Article 2 minutes read

După o lună, Saakașvili a renunțat la greva foamei și a acceptat să fie examinat de medici

După aproape o lună, fostul președinte al Georgiei Mihail Saakașvili a renunțat la greva foamei și a acceptat să fie examinat de către medici. Anunțul a fost făcut de către avocatul acestuia, citat de ekhokavkaza.com. Alte portaluri de știri din Georgia nu au confirmat deocamdată informația.

„Problemele de comunicare cu Mihai Saakașvili au fost înlăturate, motiv pentru care Saakașvili a încetat forma extremă de protest – refuzul de a fi examinat de medici și de a i se prelua analize”, a declarat avocatul Dmitrii Sadzaglișvili după întâlnirea cu fostul președinte, în închisoarea din orașul Rustavi.

„Ni s-a oferit posibilitatea de a comunica într-un mod în care a fost exclusă posibilitatea înregistrării discuției noastre de către Serviciul de Securitate. Din acest motiv, Saakașvili a încetat protestul”, a mai menționat apărătorul.

Între timp, portalul independent Jam News a publicat un material amplu pe tema situației în care se află ex-președintele georgian.

Pe 1 noiembrie se împlinește o lună de la reținerea politicianului și aflarea sa în greva foamei. În acest răstimp, Saakașvili a acceptat doar câteva linguri de miere, în primele zile de la reținere. Medicii susțin că starea sa de sănătate se poate înrăutăți în orice moment. Autoritățile de la Tbilisi au refuzat transportarea lui Saakașvili într-o instituție medicală în afară de cea din cadrul penitenciarului.

Saakașvili nu este de acord cu acuzațiile care i se aduc și se consideră deținut politic. Între timp, susținătorii săi continuă să organizeze acțiuni de protest și cer eliberarea politicianului, care este și cetățean al Ucrainei.

***

Saakașvili a fost plasat în arest pe 1 octombrie, la Tbilisi, după ce a revenit în Georgia pentru prima oară în ultimii 8 ani. El este vizat în mai multe dosare penale. În unul dintre acestea, fostul președinte a fost condamnat la 6 ani de închisoare. După arestare, Saakașvili a fost transportat în închisoarea din Rustavi. Între timp, acuzațiilor care i se aduc lui Saakașvili s-au adăugat și cele privind trecerea ilegală a frontierei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: