„Ei îți dau această invitație și îți deschid viză separată”. Dodon a oferit detalii despre vizita sa pe muntele Athos
Full Article 2 minutes read

„Ei îți dau această invitație și îți deschid viză separată”. Dodon a oferit detalii despre vizita sa pe muntele Athos

Președintele Igor Dodon a oferit detalii despre vizita sa pe muntele Athos. Acesta a spus că a călătorit în Grecia în baza unei invitații. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, astăzi, 4 septembrie. 

„Eu în fiecare an, cel puțin în ultimii 4-5 ani merg pe muntele Athos. Este o vizită, un pelerinaj de suflet. Mă duc pentru că așa consider. După ce am fost prima dată în 2015 sau 2016, mă atrage să merg acolo în fiecare an. Acolo sunt în jur de 20 de mănăstiri, majoritatea ctitorite de voievozi moldoveni. Deci, în fiecare an merg pe muntele Athos pentru a mă ruga pentru Republica Moldova ca un om creștin”, a declarat Dodon.

Șeful statului a spus că pentru a ajunge pe muntele Athos este obligatoriu să ai invitație.

„Se face invitație din partea sinodului, un fel de organ central. Ei îți dau această invitație și îți deschid viză separată. În baza acestui document poți merge acolo. Cei care merg în pelerinaj cunosc bine că ai cheltuieli doar de transport. La majoritatea mănăstirilor, fără plată, ei te cazează”, a precizat Dodon.

Totodată, acesta relatat și despre o experiență din 2018.

„Vreau să vă povestesc un caz. În 2018, băiatul cel mai mare, știți cum copii stau în calculatoare, a mers cu mine pe muntele Athos. S-a mărturisit, s-a împărtășit și s-a schimbat total după aceea. A început să cânte la pian, să învețe limbile străine și așa mai departe. Nu știu, Athos-ul a influențat sau nu, dar așa o schimbare”, a mai spus Dodon.

Amintim că la sfârșitul lunii august, șeful statului a efectuat o călătorie în Grecia, pe muntele Athos.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: