Elevii și studenții din Moldova care învață în România nu vor fi plasați în carantină sau izolare
Full Article 1 minutes read

Elevii și studenții din Moldova care învață în România nu vor fi plasați în carantină sau izolare

Elevii și studenții din Republica Moldova care învață în România nu vor fi plasați în carantină sau izolare. Un anunț în acest sens a fost publicat pe 19 mai de Ambasada României în Republica Moldova.

Decizia a fost luată în ajun, de către guvernul României.

„Potrivit art.1/6 litera (p) din Hotărârea Guvernului României nr.394 din 18 mai 2020, elevii/studenții, cetățeni români sau cetățeni ai statelor vecine României, cu domiciliul sau reședința în afara României și înmatriculați în unitățile/instituțiile de învățământ de pe teritoriul României, care au de susținut probe sau examene la încheierea ciclurilor de învățământ gimnazial/liceal/universitar, sunt exceptați de la măsura carantinării/izolării”, se arată în comunicatul misiunii diplomatice.

VEȘTI BUNE PENTRU ELEVII/STUDENȚII DIN REPUBLICA MOLDOVA CARE STUDIAZĂ ÎN ROMÂNIAPotrivit art.1/6 litera (p) din…

Gepostet von Ambasada României în Republica Moldova am Montag, 18. Mai 2020

Menționăm că, anterior, potrivit legislației din România, toate persoanele care intrau în țară erau obligate să semneze declarații pe propria răspundere, conform cărora își asumă se se izoleze timp de 14 zile. Cei care nu aveau această posibilitate, puteau opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: