Eli Cohen: Israelul tratează cu „maximă seriozitate și respect” chestiunile juridice privind extrădarea lui Ilan Șor
Full Article 2 minutes read

Eli Cohen: Israelul tratează cu „maximă seriozitate și respect” chestiunile juridice privind extrădarea lui Ilan Șor

Autoritățile din Israel tratează cu „maximă seriozitate și respect” aspectele juridice care vizează extrădarea lui Ilan Șor, politicianul condamnat în dosarul „Frauda Bancară”. Declarația a fost făcută de către ministrul israilean de Externe Eli Cohen, într-un interviu acordat pe 8 august agenției Moldpres.

Eli Cohen a fost întrebat la ce etapă se află cooperarea instituțiilor de drept din Israel cu cele din țara noastră pentru a putea fi extrădat fostul deputat moldovean, Ilan Șor, dar și dacă au fost identificate mecanismele necesare pentru a înfăptui acest proces.

Există o cooperare excelentă între autoritățile noastre juridice. Această chestiune este de natură juridică, așa că, firește, nu pot oferi detalii la acest subiect, dar vă asigur că luăm astfel de chestiuni, precum relațiile noastre bilaterale în general, cu maximă seriozitate și respect”, a declarat șeful diplomației israeliene.

Precizăm că, pe 25 aprilie, Ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru a declarat că instituția pe care o conduce a solicitat extrădarea deputatului fugar Ilan Șor din Israel, după ce acesta a fost condamnat la ani grei de pușcărie în dosarul „Frauda Bancară”. Totuși, până în prezent, niciun răspuns din partea Israelului nu a survenit.

***

Amintim că Curtea de Apel l-a condamnat pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare în dosarul frauda bancară și a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 5 miliarde de lei. Sentința a fost pronunțată pe data de 13 aprilie, curent. În reacție, Ilan Șor a acuzat magistrații că s-ar fi subordonat ordinelor politice și a susținut că decizia Curții de Apel „îl lasă rece și că nu are de gând să se conformeze acesteia”.

În urmă cu trei ani, Șor a fugit din Republica Moldova și, potrivit unor rapoarte neconfirmate, locuiește de atunci în Israel, unde, potrivit unor investigații jurnalistice, trăiește în lux și opulență și de unde continuă să se implice în politică prin partidul său care îi poartă numele. Reamintim în acest context că liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, se află în lista neagră a guvernelor american și britanic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: