Embargou selectiv: Alți patru producători agricoli din Orhei pot să-şi exporte fructele și legumele în Rusia
Full Article 2 minutes read

Embargou selectiv: Alți patru producători agricoli din Orhei pot să-şi exporte fructele și legumele în Rusia

Alți patru producători agricoli din raionul Orhei au primit undă verde pentru a-și vinde fructele și legumele pe piața rusească. Anunțul a fost făcut pe site-ul Serviciului federal rus de supraveghere veterinară și fitosanitară Rosselhoznadzor. Decizia ar fi fost luată în urma discuțiilor purtate cu liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, care anterior a deținut funcția de primar al raionului Orhei, dar și urmare a unei analize a situației fitosanitare a regiunii.

Într-un comunicat emis, Rosselhoznadzor anunță că reia livrările de fructe și legume, din 13 octombrie, de la patru întreprinderi din raionul Orhei din Moldova. Este vorba despre SRL AGRO-DENISIMUS, SRL LAURAGRO, SRL ODL–AGRO și GT JOSAN MAXIM ANDREI.

„Pe baza rezultatelor muncii desfășurate de Rosselhoznadzor la firmele deja deschise în 7 octombrie 2022, s-au adăugat alte patru întreprinderi situate în raionul Orhei cu furnizarea de produse din care nu au fost depistate obiecte de carantină”, anunță comunicatul citat.

Amintim că Rosselhoznadzorul rusesc a anunțat pe 7 octombrie că reia livrările de fructe și legume de la trei întreprinderi din raionul Orhei, după ce la mijlocul luni august, curent, a introdus restricții temporare la importul de fructe și legume din 34 de regiuni ale Republicii Moldova

Restricții temporare la importul de produse reglementate din 31 de regiuni ale Moldovei au fost introduse începând cu 15 august 2022. Potrivit Federației Ruse, decizia a fost luată urmare a depistării repetată a obiectelor de carantină periculoase în produsele moldovenești, care intră pe teritoriul Rusiei.

Astfel, Rusia a inclus în „lista neagră” următoarele regiuni din Moldova: Basarabeasca, Briceni, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Glodeni, Hâncești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Sîngerei, Orhei, Soroca, Strășeni, Șoldănești, Ștefan-Vodă, Taraclia, Telenești și Ungheni. Interdicția se aplică și unității teritoriale autonome Găgăuzia și municipiilor Chișinău și Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: