Macron, învestit în funcția de preşedinte al Franţei pentru al doilea mandat. Ce mesaj i-a transmis Sandu
Full Article 2 minutes read

Macron, învestit în funcția de preşedinte al Franţei pentru al doilea mandat. Ce mesaj i-a transmis Sandu

Emmanuel Macron a fost învestit pe 7 mai la Palatul Elysee în funcţia de preşedinte al Franţei pentru un nou mandat de cinci ani, cu câteva zile înainte de începerea oficială acestui al doilea mandat. 

Potrivit Agerpres.ro, Macron, în vârstă de 44 de ani, este primul preşedinte francez din afara unui guvern de coaliţie care a fost reales de la formarea celei de-a cincea Republici, în 1958.

„Sunt conştient de gravitatea vremurilor”, a spus el la începutul discursului său, referindu-se în special la războiul din Ucraina, în faţa a aproximativ 450 de personalităţi invitate, insistând asupra necesităţii de a „acţiona fără încetare”, relatează France Presse.

Cel mai urgent lucru, a subliniat el, citat de EFE, este de a „evita orice escaladare în urma agresiunii Rusiei în Ucraina” şi de a „ajuta democraţia să câştige” în această ţară, pentru a „construi o nouă pace europeană şi o nouă autonomie pentru continentul nostru”.

Șefa statului moldovean, Maia Sandu, pe pagina sa de Twitter i-a adresat un mesaj de felicitare în franceză președintelui Macron.

„Cele mai calde felicitări lui Emmanuel Macron pentru învestitura în calitate de președinte al Franței și îi doresc succes în mandatul său în următorii ani în favoarea Franței și a Europei. Suntem bucuroși să continuăm să lucrăm împreună pentru viitorul popoarelor noastre prietenoase”, a scris președinta Republicii Moldova.

Oficial, cel de-al doilea mandat al lui Emmanuel Macron va începe pe 14 mai. Învestirea lui Macron marchează sfârşitul unei campanii electorale şi deschiderea alteia – pentru alegerile legislative din 12 şi 19 iunie.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: