Energocom a obținut licența la ANRE România și poate cumpăra gaze naturale pe piața română – Spînu
Full Article 50 second read

Energocom a obținut licența la ANRE România și poate cumpăra gaze naturale pe piața română – Spînu

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, anunță că compania de stat Energocom a obținut licența la ANRE România, ceea ce înseamnă că poate cumpăra și vinde gaze naturale pe piața română. 

Pe 3 octombrie curent, oficialul moldovean a menționat că începem săptămâna cu știri bune din domeniul energetic.

„SA Energocom a obținut licența la ANRE România și poate cumpăra/vinde gaze naturale pe piața din România”, a spus ministrul. El a mai adăugat că Energocom a fost înregistrat pe Regional Booking Platform și poate accesa depozitele de stocare gaze din Ucraina.

Totodată, el a anunțat că întreprinderea de stat „Moldelectrica” a semnat acord cu Transelectrica România pentru livrare de urgență a energiei electrice în caz de necesitate. „Pas cu pas, creștem nivelul de siguranță energetică a țării noastre”, a conchis Spînu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: