Energocom va deschide o filială în România pentru a tranzacționa gazele naturale – Spînu 
Full Article 2 minutes read

Energocom va deschide o filială în România pentru a tranzacționa gazele naturale – Spînu 

Până la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, va fi deschisă o filială a S.A. Energocom în România. Anunțul a fost făcut de către vicepremierul Andrei Spînu, la TVR Moldova. Oficialul a menționat că filiala va fi deschisă pe teritoriul statului român pentru a putea desfășura activități de tranzacționare a gazelor naturale. 

„În sistemul de transport din România sunt 24,5 milioane de metri cubi. Energocom, compania de stat, este în proces de deschidere a unei filiale în România. Pentru a putea stoca în România ai nevoie de prezența unei persoane juridice, a unei companii”, a precizat Spînu.

Oficialul moldovean a menționat că deja se fac toate procedurile în acest sens.

„Sunt optimist că până la finalul lunii septembrie, începutul lunii octombrie deja vom avea deschisă filiala Energocom în România și acest gaz care la moment e în sistemul de transport va putea fi, propriu-zis, înmagazinat în depozitele din România”, a comunicat Spînu.

Menționăm că în luna aprilie, Parlamentul a votat modificarea legii gazelor care prevede asigurarea securității energetice a Republicii Moldova. Legea prevede și crearea rezervelor de gaz.

În proiect este reglementată obligativitatea furnizorului de ultima opțiune de a stoca, în una din țările vecine, rezerve de gaze naturale, într-un volum suficient pentru o perioadă de două luni de iarnă. În caz contrar vor fi pasibili sancționării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: