„Eroii Republicii Moldova”. Salvatorii moldoveni s-au ales cu diplome și cadouri la revenire din Turcia 
Full Article 2 minutes read

„Eroii Republicii Moldova”. Salvatorii moldoveni s-au ales cu diplome și cadouri la revenire din Turcia 

Salvatorii moldoveni, plecați pe 6 februarie în misiunea internațională din Turcia, au fost întâmpinați în cadrul unei ceremonii oficiale de premierul Republicii Moldova Dorin Recean. Oficialul moldovean le-a spus salvatorilor că au realizat „o misiune care în mod normal este considerată imposibilă”. 

„Eroii Republicii Moldova”, a declarat premierul în cadrul evenimentului. „Ați realizat o misiune care în mod normal este considerată imposibilă. Ați muncit pentru ca să salvați vieți omenești. Ați demonstrat că poporul Republicii Moldova este solidar cu celelalte țări. Sunt peste 60 de țări care au participat în misiunea de salvare în Turcia”, a adăugat premierul.

„Din numele președintei Maia Sandu, președintelui Parlamentului Igor Grosu și din numele meu personal vreau să vă mulțumesc pentru acest efort. Vreau să vă mulțumesc că v-ați remarcat acolo: ați salvat un copilaș”, a menționat Recean.

„Vrem să mulțumim Guvernului Republicii Moldova și poporului moldovenesc pentru că ne-au ajutat în momente grele. Mulțumim din suflet pentru solidaritate și cooperare”, a spus ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova Uygar Mustafa Sertel.

Ulterior, salvatorilor le-au fost oferite diplome din numele președintelui Republicii Moldova Maia Sandu și cadouri.

De menționat că cei 55 de salvatori, cu 12 autospeciale și 2 câini de căutare, s-au întors în Republica Moldova în dimineața zilei de 18 februarie. La ora 06:50, salvatorii au fost întâmpinați cu flori de reprezentanții Poliției de Frontieră în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești – Galați.

Precizăm că pe parcursul realizării misiunii internaționale, salvatorii moldoveni au reușit să scoată din ruine viu și nevătămat un băiat în vârsta de 3 ani, după ce acesta s-a aflat în dărâmăturile unui bloc avariat mai mult de 4 zile. Tot specialiștii moldoveni au efectuat lucrări de evaluare a clădirilor și recuperarea cadavrelor, formând grupuri mixte cu salvatori din Ungaria, Mexic, Olanda și Turcia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: