„Este același scenariu ca în Bucea.” Peskov, despre acuzațiile că Rusia a comis „crime de război” la Izium
Full Article 1 minutes read

„Este același scenariu ca în Bucea.” Peskov, despre acuzațiile că Rusia a comis „crime de război” la Izium

Dmitri Peskov purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin a venit cu o reacție la acuzațiile Kievului precum că Rusia a comis „crime de război” în teritorii care au intrat recent sub controlul Ucrainei. Acesta a spus că sunt minciuni, potrivit Interfax.

„Acesta este același scenariu ca în Bucea. Totul se dezvoltă după un singur scenariu. Aceasta este o minciună. Desigur, vom apăra adevărul în toată această poveste”, a spus el într-un briefing.

La începutul lui aprilie 2022, Peskov a respins categoric acuzațiile conform cărora armata rusă ar fi fost implicată în uciderea civililor din Bucea.

Amintim că o groapă comună, cu aproximativ 440 de cadavre, a fost descoperită în orașul ucrainean eliberat de ruși – Izium, care se află în regiunea Harkov. Șeful poliției din Harkov susține că unii dintre cei uciși au fost împușcați, iar alții au murit în bombardamente. Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski declară că Rusia ar trebui să fie trasă la răspundere pentru crimele comise pe teritoriul ucrainean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: