„Este același scenariu ca în Bucea.” Peskov, despre acuzațiile că Rusia a comis „crime de război” la Izium
Full Article 1 minutes read

„Este același scenariu ca în Bucea.” Peskov, despre acuzațiile că Rusia a comis „crime de război” la Izium

Dmitri Peskov purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin a venit cu o reacție la acuzațiile Kievului precum că Rusia a comis „crime de război” în teritorii care au intrat recent sub controlul Ucrainei. Acesta a spus că sunt minciuni, potrivit Interfax.

„Acesta este același scenariu ca în Bucea. Totul se dezvoltă după un singur scenariu. Aceasta este o minciună. Desigur, vom apăra adevărul în toată această poveste”, a spus el într-un briefing.

La începutul lui aprilie 2022, Peskov a respins categoric acuzațiile conform cărora armata rusă ar fi fost implicată în uciderea civililor din Bucea.

Amintim că o groapă comună, cu aproximativ 440 de cadavre, a fost descoperită în orașul ucrainean eliberat de ruși – Izium, care se află în regiunea Harkov. Șeful poliției din Harkov susține că unii dintre cei uciși au fost împușcați, iar alții au murit în bombardamente. Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski declară că Rusia ar trebui să fie trasă la răspundere pentru crimele comise pe teritoriul ucrainean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: