„Este important să valorificăm această deschidere”. Nicu Popescu s-a întâlnit, la Bruxelles, cu mai mulți oficiali europeni
Full Article 2 minutes read

„Este important să valorificăm această deschidere”. Nicu Popescu s-a întâlnit, la Bruxelles, cu mai mulți oficiali europeni

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, aflat în vizită de lucru la Bruxelles, a avut o întrevedere cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, dar și cu Katarína Mathernová, director general adjunct al Directoratului Vecinătate și Negocieri. Șeful diplomației de la Chișinău a discutat și cu consilierul diplomatic al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar și cu Michael Siebert, director pentru Rusia, Parteneriatul estic, Asia Centrală, cooperare regională și OSCE.

La întrevederea cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, s-a discutat pregătirea pentru reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Evenimentul este planificat pentru 28 octombrie. În cadrul acestuia, se vor evidenția acțiunile prioritare care urmează să fie realizate de Republica Moldova în vederea atingerii obiectivelor trasate pentru implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

„Mesajele transmise de partenerii europeni au relevat întreaga lor deschidere pentru a sprijini țara noastră în realizarea reformelor. Este important să valorificăm această deschidere, inclusiv prin mobilizarea exemplară a tuturor instituțiilor vizate or, realizarea angajamentelor asumate în raport cu UE coincide cu mandatul primit de Guvern de la cetățeni, ceea ce nu poate decât facilita parcursul nostru european”- a spus vicepremierul Nicu Popescu.

Nicu Popescu s-a întîlnit și cu Katarína Mathernová, director general adjunct al Directoratului Vecinătate și Negocieri privind extinderea din cadrul Comisiei Europene și Michael Siebert, director pentru Rusia, Parteneriatul estic, Asia Centrală, cooperare regională și OSCE, Serviciul European de Acțiune Externă. În cadrul discuției a fost analizată modalitatea optimă de valorificare a Planului de recuperare economică și perspectivele de lansare a dialogurilor tematice la nivel înalt. De asemenea, oficialul a avut o întrevedere cu Fernando Andresen Guimaraes, consilier diplomatic al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Totodată, în cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte ce vizează posibilitățile de accesare a asistenței macro-financiare, situația în sfera energetică și alte teme de actualitate de pe agenda internă și externă a Republicii Moldova, a anunțat serviciul de presă al MAEIE.

***

Vizita vicepremierului Nicu Popescu la Bruxelles se desfășoară la doar două săptămâni după deplasarea precedentă. Data trecută, acesta a însoțit-o pe premierul Natalia Gavrilița.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: