„Este în interesul Moldovei ca alegerile să fie corecte”. Parlamentul European îi felicită pe Sandu, Dodon și cetățenii Moldovei
Full Article 2 minutes read

„Este în interesul Moldovei ca alegerile să fie corecte”. Parlamentul European îi felicită pe Sandu, Dodon și cetățenii Moldovei

„Este esențial ca ambii candidați să înțeleagă că e în interesul Moldovei ca scrutin de pe 15 noiembrie să fie unul cinstit și bine organizat.” Acest lucru a fost anunțat pe 2 noiembrie de către raportorul Parlamentului European pentru Moldova Dragoș Tudorache, care i-a felicitat pe Maia Sandu și Igor Dodon pentru victoria lor în primul tur.

„Dragi moldoveni, acesta este momentul în care decizia fiecăruia de a merge la vot determină viitorul națiunii. Mi-aș dori să văd în turul al doilea că mult mai mulți înțeleg acest lucru. Știm cu toții că votul este un drept al fiecărui cetățean și că datoria civică este fundamentul construcției democrației. În virtutea acestor principii și pentru a le fi mai ușor în a-și apăra propriile drepturi și libertăți, cetățenii Republicii Moldova trebuie să își exercite cu deplină încredere și speranță alegerea personală în ziua celui de-al doilea tur”, a scris Tudorache pe pagina sa de Facebook.

Oficialul european a menționat, de asemenea, că în turul doi, ambii candidați vor putea prezenta mai clar programele și viziunea asupra țării electoratului. „În turul doi, nu ar trebui să existe suspiciuni de fraudare a alegerilor sau alte nereguli”, mai spus Tudorache.

Menționăm că Comisia Electorală Centrală a procesat toate procesele verbale privind alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Astfel, rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat cele mai multe voturi – 36,16%. Igor Dodon s-a clasat pe locul doi cu 32,61% dintre voturile alegătorilor care au mers la secții.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: