„Este nevoie de o alternativă pro-europeană”. Țîcu s-a lansat în campania electorală, în fața Parlamentului
Full Article 3 minutes read

„Este nevoie de o alternativă pro-europeană”. Țîcu s-a lansat în campania electorală, în fața Parlamentului

Octavian Țîcu, candidatul blocului „Împreună” la alegerile prezidențiale, s-a lansat în campania electorală. Evenimentul a avut loc în fața Parlamentului, pe 29 septembrie. Candidatul a prezentat patru angajamente și opt puncte din programul său electoral. „Aveți încredere în noi și fiți siguri că nu vă vom dezamăgi”, a declarat candidatul blocului „Împreună”, format din 3 partide. 

Țîcu a spus că, alături de blocul „Împreună”, are patru angajamente: consolidarea forțelor pro-europene și unioniste; securizarea parcursului de integrare europeană; oprirea revenirii forțelor oligarhice; justiție și dreptate. În același timp, candidatul a comunicat opt puncte din programul său: integrarea europeană; pace și securitate; elaborarea unui program de dezvoltare umană; economie puternică; investiții în educație și medicină; soluționarea conflictului transnistrean; susținerea luptei poporului ucrainean pentru independență; România – principalul partener al Moldovei în parcursul de integrare europeană.

„Aveți încredere în noi și fiți siguri că nu vă vom dezamăgi”, a comunicat Țîcu.

„După alegerile locale am înțeles că este nevoie de o alternativă, o alternativă pro-europeană”, a comunicat la evenimentul de lansare Liviu Vovc, secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr.

La evenimentul de lansare a participat și fostul deputat Alexandru Slusari, expertul în energetică Sergiu Tofilat, dar și fostul deputat Iurie Reniță.

***

Țîcu este doctor în științe istorice. Este sportiv de performanță, a obținut de 7 ori titlul de campion al Republicii Moldova la box. A fost membru al Partidului Unității Naționale, cu agendă unionistă. Iar în perioada 2019-2021 a fost președintele formațiunii politice. Între 2019-2021 a fost deputat pe listele Platformei „Demnitate și Adevăr”.

Pe 4 august, blocul „Împreună” a anunțat că ex-deputatul Octavian Țîcu este candidatul blocului la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Detalii AICI. În momentul anunțului din bloc făceau parte: Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor, Partidul Schimbării și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare. Igor Munteanu a fost singurul lider al unuia din cele patru partide-fondatoare ale Blocului „Împreună” care nu a participat la conferința de presă pentru prezentarea lui Octavian Țîcu. Pe 9 august, Munteanu a anunțat că membrii Coaliției nu vor susține candidatura lui Țîcu și părăsesc Blocul „Împreună”. Detalii AICI. Între timp, Munteanu a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale însă nu a fost înregistrat de instituția electorală în calitate de candidat. Detalii AICI.

Țîcu a fost înregistrat în calitate de candidat la alegerile prezidențiale, de către Comisia Electorală Centrală, pe 23 septembrie.

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova se vor desfășura în data de 20 octombrie. Concomitent va avea loc referendumul constituțional privind aderarea la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: