„Este nevoie de o campanie fără manipulări”. Ceban a depus actele pentru a fi înregistrat în cursa pentru fotoliul de primar
Full Article 3 minutes read

„Este nevoie de o campanie fără manipulări”. Ceban a depus actele pentru a fi înregistrat în cursa pentru fotoliul de primar

Actualul primar al capitalei Ion Ceban, tot el lider al Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), a anunțat că a depus actele pentru a fi înregistrat în calitate de concurent electoral la alegerile locale generale din 5 noiembrie. 

Pe 28 septembrie, actualul primar al capitalei a declarat că a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău nr.1 pentru înregistrarea sa în calitate de candidat în alegerile locale generale pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.

„Tot astăzi am depus documentele pentru candidații la funcția de consilieri municipali din partea partidului MAN. În listă sunt 51 de candidați și 5 supleanți, specialiști și profesioniști din diverse domenii, care cunosc bine problemele municipiului Chișinău. Urmează 7 zile până când vom fi înregistrați în cursă”, a declarat Ceban.

„În campanie voi fi corect împreună cu colegii față de toți candidații și în fața locuitorilor. Este nevoie de o campanie fără manipulări, dar într-adevăr cu propuneri concrete pentru binele municipiului”, a adăugat el.

***

Primarul capitalei Ion Ceban a anunțat crearea Mișcării Alternativa Națională încă pe data de 30 decembrie 2021. La aproape un an, pe 23 august 2021, de la tribuna municipalității, Ceban a anunțat că MAN va fi o mișcare politică. Edilul de Chișinău spunea că noua formațiune își propune a fi una pro-europeană.

***

Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Politicienii care au anunțat deja că vor candida la alegerile generale din 5 noiembrie, pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău:

1.Ruslan Codreanu – Partidul Puterea Oamenilor;

2.Anatol Usatîi – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei;

3.Constantin Butucel – Partidul Acasă Construim Europa (PACE);

4.Lilian Carp – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS);

5.Ion Bulgac – Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB);

6.Victor Chironda – Platforma Demnitate și Adevăr (DA);

7.Ion Purice – Partidul Liberal (PL);

8.Vadim Brînzaniuc – Partidul Social Democrat European (PSDE);

9.Adrian Albu – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM);

10.Mihail Polianschi – Partidul „Congresul Civic”;

11.Ion Ștefăniță – Mișcarea „Respect Moldova”;

12.Diana Caraman – Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM);

13.Vasile Bolea – Partidul „Renaștere”;

14.Teodor Cârnaț – candidat independent;

15.Oleg Burlacu – Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM);

16.Andrei Donică – Mișcarea Profesioniștilor Speranța;

17.Anatol Usatîi – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM);

18.Ion Ceban – Mișcarea Alternativa Națională (MAN);

19.Dragoș Galbur – Partidul Național Moldovenesc (PNM);

20.Ștefan Gligor – Partidul Schimbării;

21.Roman Mihăeș – Partidul Național Liberal (PNL) din Moldova;

22. Cristina Vulpe – Partidul „Șansă”.

Candidații își pot depune dosarele până pe 6 octombrie inclusiv. Campania electorală va începe pe 6 octombrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: