„Este o acțiune ilegală”. Ceban a solicitat stoparea lucrărilor de demolare a cinematografului Gaudeamus
Full Article 2 minutes read

„Este o acțiune ilegală”. Ceban a solicitat stoparea lucrărilor de demolare a cinematografului Gaudeamus

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat stoparea lucrărilor de demolare a cinematografului Gaudeamus, după ce astăzi, 24 august, muncitorii au reluat lucrările.

„Cineva a decis să acționeze împotriva legii. Am fost informat că azi noapte la cinematograful Gaudeamus a fost adusă tehnică pentru a continua demolarea. Am primit fotografii de la fața locului. De dimineață nu lucra nimeni, dar recent au început lucrul. Repet, este o acțiune ilegală și am cerut stoparea lucrărilor”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

„Ei spun că au autorizație în acest sens. Municipalitatea a suspendat această autorizație anterior. Am rugat responsabilii să examineze situația și să vină cu un raport în acest sens”, a mai spus Ceban.

Precizăm că Curtea Supremă de Justiție a apreciat drept legală demolarea cinematografului Gaudeamus, inițiată în iunie 2018, și ilegale dispozițiile viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu, prin care se sista valabilitatea autorizației de desființare a cinematografului Gaudeamus, emisă tot de el.

Amintim că lucrările de demolare a cinematografului au început în iunie 2018. Potrivit schiței de proiect, pe locul cinematografului urmează a fi ridicat un bloc rezidențial cu 15 etaje, dintre care două subterane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: