„Este o fățărnicie crasă”. PSRM o îndeamnă pe Maia Sandu să demită guvernul Chicu și să numească altul nou
Full Article 2 minutes read

„Este o fățărnicie crasă”. PSRM o îndeamnă pe Maia Sandu să demită guvernul Chicu și să numească altul nou

Deputații PSRM sunt gata să voteze proiectele Bugetului – 2021 și a politicii bugetar-fiscale, elaborate de un guvern numit de Maia Sandu. O declarație în acest sens a fost făcută de către vicepreședintele parlamentului, deputatul socialist Vlad Bătrîncea.

„Este o fățărnicie crasă, este un joc cinic ca acei care au stat atunci în parlament când noi am protestat ne dau astăzi lecții de democrație și ne spun că noi trebuie să răspundem. Pentru ce? Pentru faptele lor? Pentru hotărâri din 2013-2015? Astăzi vrem să examinăm trei proiecte de buget: național, CNAS și CNAM și politica bugetar-fiscală”, a explicat Bătrîncea.

Vicepreședintele parlamentului a declarat că socialiștii nu se țin de putere și au chemat-o pe Maia Sandu să propună un nou guvern.

„Dacă Dvs, cei care vă considerați mari învingători în această campanie electorală, înaintați moțiunea de cenzură și dați guvernul jos, noi vă oferim posibilitatea să înaintați un guvern și acesta să vină cu politica bugetar-fiscală. Am făcut acest anunț public. Am primit noi un răspuns logic? Evident că nu. Bravadă politică, mesaje electorale fără conținut juridic și constituțional. Nu este exclus că vom vota acest guvern”, a adăugat socialistul.

Precizăm că deputații urmau să examineze în ședința plenară din 3 decembrie, în prima lectură, Bugetul – 2021 și politica bugetar-fiscală. Deputații PAS și cei din Platforma DA au cerut amânarea examinării mai multor proiecte de legi, pe motiv că acestea ar conține prevederi dubioase, care trebuie studiate cu atenție și consultate cu societatea. După ce propunerea nu a fost acceptată, aceștia au blocat tribuna centrală și l-au huiduit pe ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța. Totodată, deputații din PAS și cei din PSRM s-au îmbrâncit.

Vicepreședintele parlamentului Vlad Bătrîncea a anunțat pauza de o oră.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: