„Este o profesionistă”. Vor vota sau nu socialiștii un guvern în frunte cu Natalia Gavrilița?
Full Article 2 minutes read

„Este o profesionistă”. Vor vota sau nu socialiștii un guvern în frunte cu Natalia Gavrilița?

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că Natalia Gavrilița, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, este o persoană profesionistă. Fostul președinte a precizat, în cadrul emisiunii live din 29 ianuarie, că socialiștii nu au decis dacă vor vota sau nu guvernul Gavrilița.

„În 2007 am promovat-o în funcția de șef de direcție sau de departament în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului, cum se numea pe atunci. Am avut o conlucrare foarte bună, consider că, dincolo de preferințele politice, doamna Gavrilița este un profesionist, de altfel nu era să o iau în echipă în 2007”, a declarat Dodon și a precizat că, în 2008, în timpul guvernului Grecianîi, i-a propus Nataliei Gavrilița să conducă Direcția politici din cadrul executivului.

Igor Dodon nu a precizat dacă socialiștii vor susține guvernul propus de Natalia Gavrilița.

„Cred că atunci când votezi un guvern, nu votezi doar din considerente ale profesionalismului, ci și din considerente politice”, a conchis Dodon.

Liderul PSRM a precizat că socialiștii vor decide dacă vor susține candidatura Nataliei Gavrilița în cadrul Consiliul Politic al formațiunii, care va avea loc în zilele următoare. Igor Ddodon a subliniat, însă, că PSRM va participa la ședința parlamentului.

Igor Dodon a anunțat două scenarii după desemnarea premierului:

1. Alegeri parlamentare anticipate în luna iunie.

2. Fără alegeri anticipate în acest an sau chiar până în 2023.

„În caz dacă acest Guvern va fi votat din prima sau din a doua încercare, anticipate nu vor fi și vor fi alegeri ordinare în 2023. Care este sensul să votezi un guvern propus de Maia Sandu care va activa doar 3-4 luni’. Trebuie să-i dai posibilitatea să activeze doi ani înainte”, a declara socialistul.

***

Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier al țării. PAS a anunțat că nu va vota în favoarea învestirii acestui executiv, pentru că actualul legislativ trebuie dizolvat, în vederea declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: