Este ultima zi în care concurenții electorali pot face agitație electorală
Full Article 1 minutes read

Este ultima zi în care concurenții electorali pot face agitație electorală

Astăzi, 9 iulie, este ultima zi în care concurenții electorali pot face agitație electorală. Avertizarea a fost făcută de Comisia Electorală Centrală (CEC) într-un comunicat de presă.

CEC amintește că agitaţia electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei. În aceste zile nu este permisă nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Menționăm că interdicţia respectivă nu se referă la informaţiile deja plasate pe internet şi pe afişele expuse anterior.

De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea ”Fond electoral”.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă, de la 750 la 1500 de lei, aplicată persoanei fizice ori cu amendă de la 1750 la 2500 de lei, aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau concurentului electoral.

***

Alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie. În buletinele de vot au fost incluși 23 de concurenți electorali: 20 de partide, două blocuri electorale și un candidat independent.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: