„Este un fals”. Guvernul neagă informația privind demisia ministrului Agriculturii
Full Article 2 minutes read

„Este un fals”. Guvernul neagă informația privind demisia ministrului Agriculturii

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, nu a demisionat din funcție și nici nu intenționează să o facă. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei, Anastasia Taburceanu și consiliera ministrului Agriculturii, Tatiana Fistic, după ce, pe 30 iunie, un portal apropiat Partidului „ȘOR” a anunțat că ministrul Viorel Gherciu urmează să demisioneze din funcție.

Potrivit consilierei ministrului Agriculturii, Tamara Fistic, informația difuzată în presă „este un fals”. Contactată de NM, Fistic a declarat că Gherciu nu a scris nicio cerere de demisie și nici nu intenționează să demisioneze în viitorul apropiat.

„Este un fals. Chiar acum ne aflăm într-o vizită de lucru în raionul Edineț. Nu a fost scrisă nicio cerere de demisie”, a declarat Fistic.

O eventuală demisie a ministrului Gherciu nu a fost confirmată nici de purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei Gavrilița, Anastasia Taburceanu. „Este un fals”, a declarat ea pentru NM.

De menționat că, recent, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că miniștrii din Guvernul Gavrilița sunt evaluați, iar după acest proces ar putea avea loc remanieri. Anterior și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a admis că în unele ministere „lucrurile se mișcă mai puțin bine”. Totuși, aceasta a susținut că, deși are o opinie, decizia cu privire la eventuale remanieri îi aparține premierului Natalia Gavrilița.

Activitatea ministrului Viorel Gherciu a ajuns, recent, și în atenția parlamentarilor. Nemulțumită de activitatea Ministerului de după învestirea în funcție a ministrului Gherciu, opoziția parlamentară a înaintat o moțiune simplă pe numele acestuia. Moțiunea, nu a trecut, însă, de Parlament, iar Gherciu a revenit în fruntea Ministerului Agriculturii.

Amintim că Viorel Gherciu a venit la conducerea Ministerului Agriculturii pe 6 august 2021, când a fost învestit în funcție Guvernul condus de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Expert în politici agricole, Gherciu a deținut, de-a lungul anilor, mai multe funcții de conducere.  Acesta a deținut funcția de membru al grupului de lucru pentru dezvoltarea Strategiei naționale de dezvoltare a sectorului de irigare în Republica Moldova 2021-2030 și a condus activitatea de dezvoltare a Strategiei de dezvoltare agricolă și rurală 2014-2020 în Republica  Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: