„Este vorba despre sute de milioane de lei”. Igor Dodon lansează o campanie națională pentru reconstrucția Filarmonicii
Full Article 2 minutes read

„Este vorba despre sute de milioane de lei”. Igor Dodon lansează o campanie națională pentru reconstrucția Filarmonicii

Autoritățile intenționează să lanseze un concurs public pentru cel mai bun proiect privind construcția unei noi clădiri a Filarmonicii Naționale. Despre acest lucru a anunțat șeful statului, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 25 septembrie. Igor Dodon a menționat că inițiativa va costa sute de milioane de lei și a îndemnat toți doritorii să facă donații în acest scop.

Președintele Igor Dodon, care în dimineața de 25 septembrie a efectuat o vizită la locul incendiului, a constatat că „situația este deplorabilă și de restabilit este imposibil”. Acesta a menționat că prima etapă de lichidare a consecințelor incendiului ar fi curățarea locului.

„A doua etapă importantă este pregătirea de construcție de la zero a Filarmonicii Naționale. Se examinează posibilitatea organizării unui concurs public pentru cel mai bun proiect. Paralel cu aceasta este deschis deja un cont special pentru acumularea de surse. Nu e vorba de un milion și nu de 10. Este vorba despre sute de milioane de lei, probabil”, a precizat Dodon.

Igor Dodon a anunțat că a fost contactat deja de unii donatori care s-au arătat gata să aloce resurse financiare pentru construcția Filarmonicii.

„Ieri am fost contactat de potențiali sponsori care au spus că sunt gata să transfere primul milion de lei pentru a începe procedura de colectare de fonduri. Dar vreau să îi rog pe toți și lansăm cu această ocazie o campanie națională de colectare de fonduri, pentru a construi Filarmonica. Toți doritorii: persoane fizice, juridice. Partenerii externi, am văzut că unii au venit deja cu propuneri de a veni cu unele donații. Vin cu un mesaj repetat, stimați cetățeni. Haideți să venim fiecare cu ce poate. Sunt ferm convins că anul viitor vom începe construcția Filarmonicii noi”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu și primarul capitalei Ion Ceban au vizitat pe 25 septembrie locul incendiului. Aceștia au anunțat că guvernul Republicii Moldova va deschide un cont pentru colectare de fonduri în scopul reconstrucției clădirii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: