UPDATE Dodon, Chicu și Ceban au mers la Filarmonica Națională. Guvernul va deschide un cont pentru colectare de fonduri (FOTO/VIDEO)
Full Article 2 minutes read

UPDATE Dodon, Chicu și Ceban au mers la Filarmonica Națională. Guvernul va deschide un cont pentru colectare de fonduri (FOTO/VIDEO)

Guvernul Republicii Moldova va deschide un cont pentru colectare de fonduri în scopul reconstrucției clădirii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. În dimineața de 25 septembrie, președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu și primarul capitalei Ion Ceban au vizitat locul incendiului.

UPDATE (9.50) Administrația prezidențială a publicat imagini video din timpul vizitei celor trei oficiali la locul incendiului.

„Vom găsi surse, chiar nu doar din bugetul de stat și vom începe reparația. Vom găsi posibilitatea și la anul vom repara și va fi și mai frumos, veți vedea. Este regretabil, dar resurse vom găsi”, a declarat șeful statului.

„Este o durere ceea ce am găsit acolo, tavanul prăbușit, pereții și podeaua ruinată, lacrimi și durere în ochii angajaților. Și în aceste clipe pompierii sunt la fața locului pentru a înlătura consecințele și fumul care mai persistă”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Guvernul a anunțat că va deschide un cont pentru colectare de fonduri, iar pentru artiști va fi găsită o sală pentru a-și continua activitatea.

„Ieri, Primăria a fost alături de pompieri, responsabilii cu ajutorul reprezentanților HORECA i-au asigurat pe toți cei care luptau cu focul cu hrană și apă potabilă. Este o instituție istorică pentru Republica Moldova și vom ajuta cum putem pentru a fi restabilită”, a mai scris Ceban.

Astăzi, împreună cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și Premierul, Ion Chicu am fost la Filarmonica…

Posted by Iv Ceban on Thursday, September 24, 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: