Estonia va dona 800 de mii de vaccinuri AstraZeneca. O parte va ajunge la „partenerii care privesc spre un vitor euroatlantic – Georgia, Ucraina, Moldova”
Full Article 2 minutes read

Estonia va dona 800 de mii de vaccinuri AstraZeneca. O parte va ajunge la „partenerii care privesc spre un vitor euroatlantic – Georgia, Ucraina, Moldova”

Estonia va dona 800 000 de doze de vaccin produs de compania britanico-suedeză AstraZeneca altor țări. Declarația a fost făcută de către ministrul de Externe al Estoniei Eva-Maria Liimets, în cadrul unei conferințe de presă. Oficialul a precizat că o parte dintre seruri vor fi repartizate platformei COVAX, iar o altă parte – statelor din Parteneriatul Estic cu UE, inclusiv Moldova, scrie portalul err.ee.

Ministrul estonian de Externe nu a precizat când anume ar putea fi făcută donația.

„Mai întâi de toate, trebuie să așteptăm pentru ca să avem un surplus suficient de preparate, pentru a le putea dona. Plănuim să transmitem 800 de mii de doze”, a declarat Eva-Maria Liimets.

Potrivit oficialului, o parte din donație va ajunge la Platforma internațională COVAX, iar cea de-a doua – la țările din Parteneriatul Estic cu UE.

„Printre acestea, cei mai importanți sunt partenerii care privesc spre un vitor euroatlantic – Georgia, Ucraina, Moldova, însă ne gândim și la alte state – Armenia, Azerbaidjan și Belarus”, a precizat Liimets.

Totodată, responsabilul pentru sănătate publică din cadrul Ministerului Protecției Sociale Heli Laarmann a declarat într-un interviu pentru ERR că toate statele UE au început pregătirile pentru donații de vaccinuri anti-covid statelor unde serurile încă nu au ajuns, sau există în cantități mici.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: