Evghenia Guțul riscă să rămână fără fotoliul de bașcan? Procuratura a deschis un dosar pentru abuz de putere
Full Article 2 minutes read

Evghenia Guțul riscă să rămână fără fotoliul de bașcan? Procuratura a deschis un dosar pentru abuz de putere

Bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul este cercetată pentru abuz de putere și depășirea atribuțiilor de serviciu. Procuratura autonomiei a deschis pe 5 septembrie un dosar contravențional în urma parvenirii unei plângeri împotriva guvernatoarei din partea a doi activiști civici. Informațiile au fost confirmate pentru NM de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG) Violina Moraru.

Confirmăm că în baza plângerii a doi activiști civici, de către Procuratura UTA Găgăuziei la data de 05 septembrie 2023 a fost intentată o cauză contravențională conform elementelor constitutive ale contravenției de exces de putere sau depășire a atribuțiilor de serviciu (art.313 din Codul contravențional)”, a spus Moraru.

Potrivit reprezentantei PG, actualmente, Evghenia Guțul nu are statut de învinuită.

La moment, nu există nici o persoană cu statut de contravenient în cauza nominalizată. Procuratura urmează să audieze reprezentantul părții vătămate și să întreprindă toate acțiunile necesare pentru elucidarea circumstanțelor relevante și stabilirea adevărului”, a declarat Violina Moraru.

Potrivit Codului contravențional, „excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu” se sancţionează cu amendă de la 1 500 până la 4 500 lei, cu privarea de dreptul de a deţine o anumită funcţie sau de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

***

Amintim că Evghenia Guțul a fost învestită oficial în funcție pe data de 19 iulie, în cadrul unei ceremonii somptuoase la care au participat, inclusiv, vedete din Turcia. Alături de noul bașcan nu au fost însă, nici ex-guvernatoarea UTA Găgăuzia Irina Vlah, nici conducerea de vârf a Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: