“Evul Mediu nu a avut loc”. Cu ce s-a încheiat duelul dintre Țîcu și Munteanu, iscat în jurul Maiei Sandu
Full Article 2 minutes read

“Evul Mediu nu a avut loc”. Cu ce s-a încheiat duelul dintre Țîcu și Munteanu, iscat în jurul Maiei Sandu

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu nu a acceptat provocarea lansată de către președintele Uniunii Salvați Basarabia (USB) Valeriu Munteanu. În ajun, acesta îl chemase să alerge pe o distanță de 50 de kilometri,  după disensiunile iscate în urma unor declarații lansate de Țîcu în adresa președintei Partidului Acțiune și Solidaritate, pe care Munteanu le-a calificat drept misogine. 

„Din păcate, am constatat cu întristare că dl Țîcu, inițiatorul “duelului”, nu s-a prezentat la ora și locul anunțat, ratând astfel să-și etaleze capacitățile de sportiv și de deputat, demonstrând totodată o distanță considerabilă între declarațiile mereu triumfaliste și faptele reale”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook și a precizat că provocarea rămâne deschisă.

În același timp, Valeriu Munteanu l-a îndemnat pe Octavian Țîcu „să abandoneze retorica și acțiunile belicoase la adresa unioniștilor” și să adere la Mișcarea Politică Unirea. Munteanu a mai scris că a fost amenințat de către susținătorii liderului Partidul Unității Naționale (PUN) și i-a cerut lui Octavian Țîcu să-și ceară scuze de la Maia Sandu.

„O să trec cu vederea amenințările cu răfuiala fizică, exprimate destul de explicit, în zeci de mesaje, în spiritul anilor ‘90 (pe care eu îi țin minte cu luciditate), din partea unor camarazi de-ai domnului Țîcu, îmbrăcați mereu în costume sportive, dar și din partea unor “troli” mai puțin curajoși. (…) Cred că aveți obligația moral – „cavalerească” să vă cereți scuze de la femeia pe care ați jignit-o și în mod implicit de la toate mamele, fiicele și surorile noastre”, a mai scris Munteanu.

“Evul Mediu” nu a avut loc. Domnul Octavian Ticu nu a venit la “duelul” la care dumnealui m-a provocat.Chiar dacă am…

Posted by Valeriu Munteanu on Thursday, July 16, 2020

NM l-a contactat pe Octavian Țîcu pentru o reacție, însă până la ora publicării acestei știri, nu am primit un răspuns.

Criticile lui Valeriu Munteanu în adresa lui Octavian Țîcu au apărut după ce, în cadrul ediției din 9 iulie a emisiunii „Puterea a Patra” de la N4”, Octavian Țîcu a declarat că Maia Sandu ar fi cel mai „comod” adversar pentru Igor Dodon și că „Republica Moldova încă nu este pregătită să voteze o femeie, iar sondajele au arătat că nici 30% nu vor vota pentru”. Acesta a mai spus că are mari îndoieli în capacitățile politice ale Maiei Sandu.

Maia Sandu nu a comentat afirmațiile lui Octavian Țîcu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: