Ex-deputat român condamnat pentru corupție, reținut la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Ex-deputat român condamnat pentru corupție, reținut la Chișinău

Fostul deputat român, Mihai (anterior Rizea) Cristian Luigi a fost reținut la Chișinău, pe 3 noiembrie, în jurul orei 16:15, după ce pe 2 noiembrie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a retras cetățenia. Autoritățile au demarat procedura de extrădare în România.

Potrivit oamenilor legii, acesta se află în căutare internațională, fiind condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Astăzi, i-a fost retrasă cetățenia prin decretul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, după ce a fost obținută într-un mod fraudulos, în anul 2018, fiind inițiate procedurile în corespundere cu cadrul normativ.

Avocatul lui Cristian Rizea, Alexandru Morărescu, susține că fostul deputat este victima unui abuz.

În decembrie 2017, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: