Ex-directorul SIS, Vasile Botnari, plasat în arest la domiciliu. Procurorii au contestat decizia instanței
Full Article 2 minutes read

Ex-directorul SIS, Vasile Botnari, plasat în arest la domiciliu. Procurorii au contestat decizia instanței

Procuratura Anticorupție a contestat cu recurs la Curtea de Apel Chișinău încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 20 iunie 2022, prin care s-a dispus înlocuirea arestului preventiv aplicat în privința ex-directorului Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, cu arestul la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

Prin recursul înaintat, procurorii anticorupție solicită prelungirea măsurii preventive sub formă de arestare preventivă pe un termen de 30 zile aplicată în privința lui Botnari.

Procurorii și-au motivat recursul prin netemeinicia deciziei instanței de judecată. Or, potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, la eliberarea mandatului de arestare la domiciliu în privința persoanei vizate, instanța de judecată nu a oferit o apreciere corespunzătoare argumentelor aduse de către procuror cum ar fi: riscul ingerinței învinuitului în cursul normal al efectuării justiției, influențarea și exercitarea de presiuni asupra martorilor care nu au fost încă audiați, nimicirea și deteriorarea probelor, întrucât urmărirea penală încă se află în plină desfășurare.

De menționat că ex-directorului SIS este vizat în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică. Vasile Botnari pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: