Ex-președintele francez Nicolas Sarkozy, condamnat la încă un an de închisoare
Full Article 2 minutes read

Ex-președintele francez Nicolas Sarkozy, condamnat la încă un an de închisoare

Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare pentru finanțare ilegală a campaniei electorale, informează BFM TV. Pedeapsa este cu suspendare, însă politicianul va fi obligat să poarte o brățară electronică. Anterior, ex-președintele francez fusese condamnat la 3 ani de închisoare pentru corupție și trafic de influență.

Judecătorii au constatat că, în timpul campaniei electorale din 2012, Sarkozy a depășit plafonul pentru cheltuieli prevăzut de lege. Potrivit instanței, politicianul a cheltuit peste 42 mln de euro, în loc de 22 mln.

Acuzarea a demonstrat că agenția de PR Bygmalion a alocat partidului lui Sarkozy peste 20 mln de euro, sumă care nu a fost inclusă în devizul de cheltuieli pentru campania electorală.

În același dosar figurează alte 13 persoane. Procurorul a solicitat ca acestea să fie condamnate la închisoare pe un termen de la 1,5 la 4 ani cu suspendare.

În martie, Sarkozy a fost condamnat la 3 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de acte de corupție și trafic de influență. Doar un an din cei trei este cu executare (Sarkozy va putea solicita arestul la domiciliu). Dosarul a fost inițiat după ce Sarkozy a intrat în posesia unor date confidențiale despre investigația finanțării ilegale a campaniei sale prezidențiale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: