ionceban.md

Examinarea solicitărilor pentru compensații la încălzire, tergiversat. Ceban explică cine este vinovat

Unii vicepretori au tergiversat procesul de examinare a listelor cu solicitările pentru compensații la efectuarea plăţilor pentru serviciile comunale şi resurselor energetice pentru sezonul rece 2020-2021. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban.

Potrivit acestuia, în prezent listele cu beneficiarii de compensații sunt în preturi şi în primăriile din suburbii.

„Urmează ca cererile celor 21 253 de persoane care au solicitat astfel de compensaţii să fie procesate şi verificate. În cadrul preturilor şi primăriilor comunelor au fost create comisii, care se vor ocupa nemijlocit de acest lucru. Urmează ca listele finale cu beneficiari să ajungă la Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare, iar ulterior să fie retransmise operatorilor de decontare. Suma din facturile pentru serviciile comunale şi resurselor energetice pentru sezonul rece 2020-2021, vor fi recalculate”, a punctat edilul.

Primarul afirmă că ideea de bază este ca beneficiarii din anii precedenți să nu depună cereri repetate, ci doar persoanele care intră pentru prima dată în sistem.

Pentru compensarea cheltuielilor pentru serviciile comunale și resursele energetice persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău, sunt necesare mijloace bugetare în sumă de peste 80 de milioane de lei.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Podul de pe strada Mihai Viteazul, redeschis  după trei ani. Ceban, mesaj către „marii critici care nu au făcut nimic”

După aproape trei ani de reconstrucție, podul de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău a fost redeschis circulației rutiere, a anunțat primarul Ion Ceban. În prezent, lucrările continuă la trotuarele pietonale, care au fost lărgite în cadrul proiectului de reabilitare.

„Întrebare pentru marii „critici” care nu au făcut nimic: ce subiecte urmează să mai exploateze intenționat? Aceste lucrări erau extrem de necesare și urgente. Ne-am asumat toate criticile, pentru că securitatea este prioritară”, a declarat Ion Ceban.

Cu o lungime de 320 de metri, o lățime de 26 de metri, 6 benzi de circulație și 2 trotuare, podul este unul dintre cele mai mari din Republica Moldova, a subliniat Ceban. Construcția are 9 deschideri (grinzi), fiecare de câte 33 de metri.

În ceea ce privește podul de pe strada Ismail, primarul a precizat că lucrările de proiectare au fost finalizate, iar în prezent se află în faza de verificare de stat.

Precizăm că reparația podului de pe strada Mihai Viteazu a început în septembrie 2022 și, inițial, se plănuia ca lucrările de reparație să fie finalizate la 1 septembrie 2023. Ulterior, autoritățile municipale au anunțat că termenul de finalizare al reparației a fost prelungit până în noiembrie 2024, iar mai târziu – aprilie 2025. De atunci, costul proiectului s-a ridicat de la 108 la 128 de milioane de lei.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: