UPDATE Ședință la parlament. PSRM și PDM s-au întrunit departe de celelalte fracțiuni
Full Article 3 minutes read

UPDATE Ședință la parlament. PSRM și PDM s-au întrunit departe de celelalte fracțiuni

La parlament a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat președintele țării, președintele parlamentului, prim-ministru, precum și conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și Partidului Democrat din Moldova (PDM) la nivel de președinți și vicepreședinți. Despre acest lucru a anunțat Igor Dodon, într-o postare pe Facebook, astăzi, 17 februarie. 

Potrivit sursei citate, principalele teme de discuție au fost legate de activitatea parlamentară și guvernamentală în perioada următoare, inclusiv cu privire la lansarea unor proiecte ample, pe termen mediu și lung. De asemenea, la întâlnirea de lucru au fost discutate și problemele abordate de cetățeni în cadrul vizitelor întreprinse în teritoriu de reprezentanții președinției, guvernului și parlamentului.

Liderii PSRM și PDM au făcut un schimb de opinii cu prim-ministru în ceea ce privește agenda comună de lucru a parlamentului și guvernului. Aceștia au cerut și o adaptare cât mai bună a agendei guvernamentale la angajamentele pe care cele două partide și le-au asumat în fața cetățenilor.

Totodată, șeful statului a menționat că „sprijinul PDM și PSRM pentru actualul executiv este bazat pe o platformă socială în care au fost unite principalele priorități ale cetățenilor, nu pe una politică”. În acest sens, conducerile celor două partide au prezentat așteptările pe care le au de la echipa guvernamentală și au convenit cu primul ministru că periodic să fie făcută o evaluare a modului în care se acționează pe cele mai importante domenii de activitate.

Aceeași sursă menționează că fracțiunea PDM a propus realizarea în comun de către guvern și parlament a unui plan de dezvoltare a țării pe următorii ani, care să conțină măsuri concrete pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor.

„Președintele PDM, Pavel Filip a insistat ca platforma socială pe care funcționează în acest moment guvernul și majoritatea parlamentară să rămână una exclusiv bazată pe rezolvarea problemelor cetățenilor, departe de orice false dezbateri geopolitice, să urmeze direcția de dezvoltare europeană, inclusiv în ceea ce privește întărirea statului de drept și eradicarea corupției, urmărind obiectivul de modernizare și integrare europeană a Republicii Moldova”, se mai menționează în comunicatul emis de instituția prezidențală.

Știrea inițială

În aceste momente, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Democrat din Moldova s-au întrunit într-o ședință comună. Potrivit surselor NM, democrații și socialiștii discută probleme din țară, însă nu se vorbește despre nicio coaliție.

Anterior, președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov a declarat că reprezentanții  PDM se întâlnesc în fiecare zi de luni cu premierul Ion Chicu, președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi și cu președintele Igor Dodon. Întrebat de jurnaliști dacă este adevărat, președintele Igor Dodon a declarat că reprezentanții PDM nu participă niciodată la ședintele matinale, însă „seara, câteodată, ne vedem”

Totodată, preşedintele fracţiunii PAS, Igor Grosu, a declarat în cadrul emisiunii „În centrul atenţiei” de la Publika TV că blocul „ACUM” şi Partidul Democrat din Moldova ar putea semna o declaraţie comună privind ireversibilitatea parcursului european al Republicii Moldova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: