Experiment la Barcelona. Cât de mare este riscul să te infectezi cu COVID-19 într-o sală de concerte?
Full Article 2 minutes read

Experiment la Barcelona. Cât de mare este riscul să te infectezi cu COVID-19 într-o sală de concerte?

Peste 1000 de locuitori ai orașului spaniol Barcelona au participat la un experiment menit să stabilească riscul infectării cu coronavirus în incinta unei săli de concerte. Experimentul a fost organizat de Fondul luptei contra SIDA și a bolilor infecțioase, scrie Euronews pe 15 decembrie.

Toți participanții la experiment au fost testați în prealabil pentru COVID-19 și au fost acceptate doar persoanele care nu s-au confruntat anterior cu virusul.

Voluntarii au fost împărțiți în două grupuri, iar unul dintre ei a participat la un concert. Ulterior, după o perioadă de timp, toți voluntarii vor fi testați, din nou, la COVID-19. Rezultatele urmează să demonstreze dacă oamenii care au participat la concert sunt expuși unui risc mai mare de a se infecta decât cei care au rămas acasă.

„Putem presupune că oamenii care s-au aflat în sală și cei care nu au fost acolo, în medie, duc cam același mod de viață și se expun cam aceluiași nivel de risc”, a declarat doctorul Bonaventura Clotet, expert din cadrul Fondului pentru lupta contra SIDA și a bolilor infecțioase.

Potrivit datelor statistice, după introducerea în luna noiembrie a măsurilor de restricție, în Spania, au fost anulate circa 25 de mii de spectacole și concerte. În prezent, potrivit deciziei autorităților în contextul pandemiei, sălile pot fi pline doar pe jumătate și să nu depășească un număr de 500 de spectatori.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: