dse.md

Explozia de la Sângerei: Se presupune că explozia ar fi putut izbucni în urma acumulării de gaze (VIDEO)

Oamenii legii au efectuat primele cercetări în cazul exploziei produse în orașul Sângerei în urma căreia trei persoane au fost prinse sub dărâmături. Doi oameni au fost salvați iar unul a fost găsit decedat. Potrivit primelor cercetări efectuate la fața locului de către specialiști, se presupune că explozia ar fi putut izbucni în urma acumulării de gaze naturale.

În procesul de deblocare a ruinelor și de căutare a sinistraților, salvatorii au evacuat trei butelii de gaz de tip propan butan.  Mai mult, potrivit primelor investigații în casă era instalată o coloană alimentată la gaze.

În continuare la fața locului lucrează specialiștii pentru elucidarea tuturor circumstanțelor de producere a deflagrației.

Amintim că deflagrația a avut loc în sera zilei de 26 ianuarie. În acest sens salvatorii au desfășurat contra cronometru  operațiunea de salvare și recuperare a doi sinistrați o femei în vârstă de 61 de ani și a unui bărbat în vârstă de 68 de ani. Un alt bărbat deblocat din ruine de echipele de intervenție este decedat.

Potrivit oamenilor legii, pentru lucrările complexe de salvare și deblocare în cadrul misiunii au acționat 74 de salvatori cu 20 unități de tehnică.

Salvatorii continuă monitorizarea situației în urma deflagrației produse într-o casă de locuit de pe strada George Coșbuc din orașul Sângerei. Potrivit primelor cercetări efectuate la fața locului de către specialiști, se presupune că explozia ar fi putut izbucni în urma acumulării de gaze naturale.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: