Expunerea vizibilă a produselor din tutun, interzisă începând cu 15 august
Full Article 1 minutes read

Expunerea vizibilă a produselor din tutun, interzisă începând cu 15 august

Ministerul Sănătății informează că începând cu 15 august 2020, se interzice expunerea vizibilă a produselor din tutun, a produselor conexe, a dispozitivelor și a accesoriilor de utilizare, reîncărcare sau încălzire a acestora în spațiile comerciale accesibile publicului.

Administratorii, managerii unităților care comercializează produse din tutun sunt responsabili pentru instruirea personalului în depozitarea și vânzarea produselor din tutun cu privire la prevederile actelor normative în vigoare.

Se va admite doar prezentarea textuală a listei produselor din tutun, a celor conexe și a prețul acestora, fără nici un element promoțional.

„Această măsură este importantă pentru reducerea publicității și promovării produselor din tutun. Este bine documentat faptul că publicitatea și promovarea tutunului cresc consumul acestora. În plus, strategiile de marketing sunt deosebit de eficiente în vizarea copiilor și adolescenților și cresc dependența de nicotină la tineri”, anunță Ministerul Sănătății.

Organizația Mondială a Sănătății estimează circa 8 milioane de decese anual din cauzate de consumul de tutun, inclusiv peste 1,8 milioane de europeni, iar 900 de mii de oameni care decedează din cauza expunerii la fumul de tutun, printre care aproximativ 190 mii de copii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: