Factori de decizie din cadrul Agenției de Mediu, cercetați penal într-un dosar pentru abuz de serviciu
Full Article 2 minutes read

Factori de decizie din cadrul Agenției de Mediu, cercetați penal într-un dosar pentru abuz de serviciu

În lipsa unei Hotărâri de Guvern, factori de decizie din cadrul Agenției de Mediu au oferit aviz pozitiv unui agent economic în vederea edificării unui bloc administrativ în Parcul Nistrean de la Vadul lui Vodă. Potrivit procurorilor, reprezentanții Agenției au acționat contrar prevederilor legale statuate în legea cu privire la spațiile verzi ale localităților urbane și rurale. Astfel, Procuratura Generală anunță că a pornit un dosar penal în privința factorilor de decizie pe faptul abuzului de serviciu.

În data de 3 decembrie curent, procurorii specializați pe investigarea fraudelor contra mediului din cadrul Procuraturii Generale au pornit urmărirea penală pe faptul pretinselor acțiuni ilegale admise de reprezentanții Agenției de Mediu.

În rezultatul investigațiilor preliminare, s-a constatat că, la 29 septembrie 2018, în lipsa unei Hotărâri de Guvern, factorii de decizie ai Agenției de Mediu au eliberat unui agent economic avizul pozitiv al expertizei ecologice de stat la proiectul de execuție pentru edificarea în Parcul Nistrean a unui bloc administrativ.

Totodată, procurorii anunță că urma să se edifice și un bloc tehnic, teren sportiv, teren de joacă pentru copii, teren pentru odihnă, 3 parcări și 23 complexe care includ fiecare: căsuță de odihnă cu un nivel, garaj, saună, terasă și barbeque. La fel, pe teritoriul bazei de odihnă se prevedea pavarea cu beton a căilor de acces auto, precum și trotuare.

Astfel, s-a stabilit că factorii de decizie ai Agenției de Mediu au acționat contrar prevederilor legale statuate la legea cu privire la spațiile verzi ale localităților urbane și rurale. Potrivit acesteia, construcția obiectivelor de menire socială (drumuri de folosință generală, instalații tehnico-edilitare, clădiri) și alte modificări ale destinației terenurilor spațiilor verzi se permit numai în baza unei hotărâri de Guvern, cu avizul autorității centrale pentru mediu și acordul populației din zona respectivă.

La moment, procurorii efectuează acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea unei investigații complete a cazului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: