“Miracol”. Factura de 191 mii de lei, primită de un centru din Râșcani, plătită de un antreprenor
Full Article 2 minutes read

“Miracol”. Factura de 191 mii de lei, primită de un centru din Râșcani, plătită de un antreprenor

Factura de 191 320 lei pentru gaz a complexului Phoenix din raionul Râșcani, care oferă gratuit servicii sociale pentru copii și tineri cu nevoi speciale, dar și servicii rezidențiale pentru vârstnici, contra cost, a fost achitată. Fondatoarea organizației MAD-Aid, Victoria Dunford, spune că un antreprenor le-a achitat factura integral, ceea ce este „un miracol”.

„Ana colega mea a primit un sunet, care ne-a făcut pe toți să plângem la propriu – un antreprenor a decis să ne achite integral factura la gas pe luna Decembrie. Dacă acesta nu e MIRACOL – atunci nuștiu ce este.Mai avem 3 luni grele de iarnă – dar azi vă spunem – MULȚUMESC”, a scris Victoria Dunford pe Facebook.

Amintim că pe 9 ianuarie Victoria Dunford spunea că se află într-o situație critică întrucât factura trebuie achitată integral până pe 15 ianuarie.

Potrivit Europa Liberă, Complexul Phoenix din raionul Râșcani oferă gratuit servicii sociale pentru copii și tineri cu nevoi speciale, dar și servicii rezidențiale pentru vârstnici, contra cost.

La modul practic, în fiecare zi aproximativ 15 copii din raionul Râșcani, Drochia și Glodeni sunt aduși aici, transportul acestora fiind organizat de administrația centrului. Totodată, centrul Phoenix a devenit a doua casă și pentru câțiva bătrâni.

Victoria Dunford, fondatoarea organizației MAD-Aid, locuiește de 16 ani în Marea Britanie și este cea care a pus pe picioare printre altele și proiectul social Phoenix. De aproape două luni centrul Phoenix găzduiește și cetățeni din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

În 2022 s-au făcut 10 ani de când a fost lansat proiectul, iar sute de cărucioare pentru copii și mii de paturi de spital, donate de Marea Britanie, au fost instalate în spitalele din nordul Republicii Moldova. Echipa din spatele proiectului, formată la începuturi din două persoane, acum este compusă din 24 de medici și asistente medicale.

Victoria Dunford, care pentru munca ei de caritate a primit chiar o decorație de la regina Marii Britanii, spune că scopul acestor donații este de a ajuta țara să facă față numărului mare de refugiați și că acum, mai mult ca niciodată s-a convins că solidaritatea umană este arma supremă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: