Familiile tinere vor putea beneficia de compensații la plata serviciilor comunale. În ce condiții vor fi acordate
Full Article 2 minutes read

Familiile tinere vor putea beneficia de compensații la plata serviciilor comunale. În ce condiții vor fi acordate

Familiile tinere din municipiul Chișinău, ale căror venituri pentru o singură persoană nu depășesc 5 mii de lei lunar, iar cel puțin unul dintre soți este mai tânăr de 35 de ani, vor putea beneficia de compensații la plata serviciilor comunale. Consiliul municipal Chișinău a aprobat astăzi, 20 noiembrie, în unanimitate, modificările de rigoare la regulamentul cu privire la compensațiile pentru serviciile comunale, pentru anumite categorii sociale.

Compensațiile vizează atât facturile pentru energie electrică, cât și cele pentru apa potabilă, gaz și energie termică. În cazul în care familia locuiește într-un apartament cu încălzire centralizată, aceasta va primi o compensație în mărime de 40% din suma indicată în factură.

În cazul în care încălzirea locuinței este realizată prin alte mijloace, compensația va constitui 500 de lei, lunar.

Familiile tinere, dar și alte categorii de persoane din categoriile defavorizate, vor putea beneficia de compensații până în data de 1 iunie 2020. Ulterior, plățile ar putea fi prelungite.

Șeful adjunct al Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ghenadie Dubița, a precizat că pentru compensațiile alocate până în data de 1 iunie 2020 vor fi necesare 110 mln de lei. Totodată, acesta a menționat că numărul de beneficiari nu este limitat și pot solicita compensații toți locuitorii Chișinăului care se încadrează în criteriile prevăzute de regulament.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: