Fără candidata susținută de Șor, în turul II al alegerilor din Bălți. Judecătorii au menținut decizia de a o scoate pe Corșicova din cursă
Full Article 2 minutes read

Fără candidata susținută de Șor, în turul II al alegerilor din Bălți. Judecătorii au menținut decizia de a o scoate pe Corșicova din cursă

Candidata independentă Arina Corșicova, susținută de oligarhul fugar Ilan Șor la alegerile locale din acest an, nu va participa în turul doi de scrutin la Bălți. Decizia a fost luată de Judecătoria Bălți, pe 13 noiembrie. Avocatul Arinei Corșicova a declarat că va ataca decizia instanței de astăzi la Curtea de Apel Bălți, scrie TV Nord

Candidata „independentă”, pentru care fugarul Ilan Șor și-a declarat susținerea după ce pretendenta Partidului „Șansă”, Victoria Șapa, a fost eliminată din cursă în ajunul primului tur al alegerilor locale generale, a câștigat 21,52% din sufragii, pe 5 noiembrie. Ea urma să se dueleze în turul II al alegerilor cu candidatul Partidului Nostru, Alexandr Petkov, care a acumulat 22,69 la sută din voturi.

Pe 7 noiembrie, însă, Consiliul electoral al circumscripției electorale Bălți a scos-o pe Corșicova din cursa electorală, în urma unor sesizări ale Poliției, dar și pentru că reprezentanții Partidului Schimbării au depus o sesizare la CEC, unde se menționează că exponenta lui Șor figurează în hotărârea Curții Constituționale de scoatere în afara legii a partidului fugarului. Hotărârea CECE Bălți a fost menținută în vigoare, prin decizia din 10 noiembrie a Comisiei Electorale Centrale.

Anterior, Corșicova s-a arătat sigură că va obține „o decizie corectă prin instanță” și că va ajunge să implementeze „planul convenit cu locuitorii municipiului imediat după victorie”. După decizia CEC din 10 noiembrie, Șor a declarat că va ajunge la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO), dacă Corșicova fi eliminată din alegerile din 19 noiembrie.

Republica Moldova va organiza turul doi al alegerilor duminică, 19 noiembrie. În această zi, 272 de localități, inclusiv municipiul Bălți, își vor alege primarii. În acest oraș, considerat capitala de Nord a Moldovei, pentru funcția de primar vor lupta Alexandr Petkov de la „Partidul Nostru” și socialistul Maxim Moroșan. Pe 13 noiembrie, CEC a început tipărirea buletinelor de vot.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: