Fără careuri de 1 septembrie. Precizările premierului Chicu privind reluarea procesului de învățământ
Full Article 1 minutes read

Fără careuri de 1 septembrie. Precizările premierului Chicu privind reluarea procesului de învățământ

Premierul Ion Chicu a anunțat că instituțiile de învățământ din țară își vor relua activitatea începând cu 1 septembrie. Acestea se vor redeschide cu condiția că respectă normele de prevenire a răspândirii infecției COVID-19. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 21 august.

„Din 1 septembrie, învățământul preșcolar și general va fi reluat în baza unor reguli stricte. Decizia de a redeschide școala aparține fondatorilor. Doar după ce instituția va întruni toate regulile, aceasta va obține permisiunea de a se deschide. Nu este garantat că toate școlile își vor relua activitatea dacă nu vor respecta regulile”, a declarat Chicu.

Totodată, acesta a precizat că „nu se admit careuri solemne de 1 septembrie. Nici până la 50 de persoane, nici mai puțin”.

Premierul a mai anunțat că procesul de studii în cadrul universităților va fi reluat treptat. „Nu de la 1 septembrie. Ne propunem ca acest proces să fie început mai târziu”, a spus acesta.

Menționăm că majoritatea instituțiilor de învățământ au ales primul model pentru începutul anului de studii 2020-2021. Este vorba despre prezența fizică 100% la școală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: