Fără telefoane personale în biroul șefei Procuraturii Anticorupție. Veronica Dragalin a luat măsuri după cazul scurgerilor de informații
Full Article 3 minutes read

Fără telefoane personale în biroul șefei Procuraturii Anticorupție. Veronica Dragalin a luat măsuri după cazul scurgerilor de informații

Procurorii anticorupție nu mai au voie să intre cu telefoanele mobile personale în biroul șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. O interdicție similară este și în cazul ședințelor săptămânale. Se întâmplă după cazul scurgerilor de informații din cadrul instituției. Despre aceasta a anunțat Veronica Dragalin în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, din 21 august. 

„Am o nouă regulă: la ședința săptămânală pe care o facem vin fără telefoane și la mine în birou tot, după scurgerea care a avut loc, sunt interzise telefoanele mobile”, a informat Veronica Dragalin.

Totodată, Dragalin a anunțat că în privința ei a fost inițiată o procedură de verificare a sesizărilor depuse pe numele ei, cu privire la presupuse încălcări disciplinare. Cu toate acestea, autorul scurgerilor de informații, nu a fost identificat până în prezent.

„Au fost inițiate careva proceduri. A trebuit să dau explicații scrise la un inspector al procurorilor. Am vorbit cu el, am răspuns la întrebări, am dat explicațiile scrise, până la urmă concluzia a fost că nu existau careva temei pentru o procedură disciplinară în privința mea. Nu cred că am scăpat ușor, fiindcă nu am făcut nimic ilegal sau care încalcă careva norme. Am fost nevoită în loc să mă concentrez pe dosare penale pe infracțiuni de corupție, a trebuit să mă pregătesc jumătate de zi să răspund la așa întrebări. Nu cred că am scăpat ușor, asta împiedică lucrul meu de șef. Nu a fost prima și nu a fost ultima: după am primit o altă asemenea sesizare la care eu trebuie să răspund. Se întâmplă foarte des, din păcate”, a adăugat șefa PA.

Amintim că în dimineața zilei de 14 iunie, presa a făcut publică o înregistrare audio pe ascuns, din cadrul unei ședințe prezidate de șefa PA, Veronică Dragalin, cu angajații procuraturii. Conform înregistrării, procurorul șef de la anticorupție își avertizează angajații corupți că va veni vremea în care vor răspunde pentru faptele comise și lasă să se înțeleagă că nu va permite defăimarea nefondată a PA, a sa personal sau a procurorilor integri.

„Eu știu foarte bine cine din acest colectiv nu are loc în viitorul structurii care combate corupția din țara asta. Eu o să scap de voi toți odată când o să fie schimbată structura PA. Așa că să cunoașteți că faptul că eu până acum nu am luat careva acțiuni împotriva unor procuror sau alții asta nu înseamnă că nu o să vă vină rândul. Scurgeri pe canalele de Telegram despre lucrurile care se întâmplă în sala asta pentru mine e cel mai jos lucru pe care îl puteți face”, a declarat Veronica Dragalin.

Avertizările șefei PA nu au fost trecute, însă, cu vederea, la Chișinău. Pe marginea subiectului s-au expus atât mama procuroarei, cât și politicieni sau experți. Dacă unii au criticat-o pe Dragalin pentru declarațiile făcute, alții au încurajat-o să continue lupta cu corupția inclusiv în sistemul justiției. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: