Politicieni, juriști, activiști, dar și mama Veronicăi Dragalin au comentat înregistrarea controversată de la Procuratura Anticorupție
Full Article 4 minutes read

Politicieni, juriști, activiști, dar și mama Veronicăi Dragalin au comentat înregistrarea controversată de la Procuratura Anticorupție

Avertizările șefei Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, în adresa unor angajați ai PA, nu au fost trecute cu vederea la Chișinău. Pe marginea subiectului s-au expus atât mama procuroarei, cât și politicieni sau experți. Dacă unii au criticat-o pe Dragalin pentru declarațiile făcute, alții au încurajat-o să continue lupta cu corupția inclusiv în sistemul justiției.

„Bandiții rămân fără speranțe, dacă fac publicitate curajului și determinării șefei Procuraturii Anticorupție. Haideți să o susținem și noi cu un share”, și-a îndemnat urmăritorii de pe Facebook Elena Dragalin, mama șefei PA, Veronica Dragalin.

„Circulă pe rețele sociale o înregistrare audio făcută aparent pe ascuns la o ședință a Procuraturii Anticorupție. Din înregistrare înțelegem că Veronica Dragalin le zice procurorilor corupți că nu are răbdare să le pună personal cătușele pentru că sunt niște bandiți care lucrează în continuare pentru Plaha și compania. Eu sper că înregistrarea este adevărată! Și știu că absoluta majoritate a cetățenilor așteaptă ziua când bandiții ăștia vor înfunda închisoarea!”, a scris, în reacție, și președintele WatchDog, Valeriu Pașa.

Avocatul Promo-LEX, Vadim Vieru, a comentat avertizările Veronicăi Dragalin potrivit cărora procurorii corupți vor fi reținuți „în fața soțiilor, soților și copiilor, etc., la 6 dimineața, cu mascați”. Vieru declară că fiecare procuror de la PA trebuie să știe că reținerile se fac cu respectarea onoarei și demnității persoanei și familiei, iar arestul să fie decis de judecătorul de instrucție, dacă este probată existența bănuielii rezonabile și a riscurilor. Și nu altfel.

„După mulți ani de practici abuzive, mă aștept ca ele să se schimbe”, și-a încheiat Vadim Vieru mesajul.

Înregistrarea audio a fost comentată, inclusiv, de clasa politică de la Chișinău, aflată în opoziție. Liderul platformei DA, Dinu Plângău, susține că Dragalin ar trebui să pornească anchete, dosare, să demită, rețină sau își trimită în judecată subalternii asupra cărora planează bănuieli de corupție sau vinovăția cărora este probată.

„Altfel, nu-i serios”, a punctat politicianul.

„Guvernarea PAS se transformă în casă de nebuni, cu isterici, psihopați și sadiști în funcții-cheie în instituțiile statului, inclusiv la Procuratură. Acesta este un pericol foarte mare pentru cetățenii Republicii Moldova. Acum înțeleg de ce a fost această satisfacție sadistă a procurorului de caz, care continuă să își bată joc de mine și familia mea. Doamne, păzește Republica Moldova de așa isterici și sadiști”, a declarat, în reacție, fostul președinte al țării Igor Dodon.

Între timp, activistul civic Vasile Costiuc, tot el lider al partidului „Democrația Acasă”, a cerut majorității parlamentare să lichideze CNA și PA.

„În acești au demonstrat doar faptul că au fost bâtă politică împotriva adversarilor politici, primarilor din opoziție și agenților economici”, a spus el într-o intervenție live pe Facebook.

Menționăm că presa a publicat pe 14 iunie o înregistrare audio cu șefa PA, Veronica Dragalin, menționând că ar fi fost făcută la o ședință cu ofițerii Centrului Național Anticorupție. Dragalin a spus, potrivit înregistrării, că nu are răbdare să intre cu mascați la cineva în casă la ora 6 dimineața. „Să fiți arestați, puși în cătușe și trimiși la închisoare”, a declarat șefa Procuraturii.

Reprezentanții PA au confirmat, într-o reacție pentru NM, autenticitatea înregistrării audio și au menționat că aceasta este o secvență din discursul șefei instituției cu „întregul colectiv al Procuraturii Anticorupție, unde nu au fost prezente persoane în afara colectivului PA”.

Între timp, pe rețelele de socializare a fost făcută publică înregistrarea integrală a discuției Veronicăi Dragalin cu angajații PA. Se întâmplă în condițiile în care Dragalin a declarat că secvența anterioară ar fi fost scoasă din context, și a cerut autorului înregistrării să publice conținutul întregii discuții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: