Fără vizitatori, fără concendii și fără manifestări. Cum luptă Armata Națională cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Fără vizitatori, fără concendii și fără manifestări. Cum luptă Armata Națională cu COVID-19

Militarii în termen nu vor mai putea primi vizitatori, ostașilor nu li se va permite să beneficieze de concedii, iar manifestările au fost interzise. Decizia a fost luată de ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, în legătură cu creşterea sezonieră a numărului de infecţii acute ale căilor respiratorii, dar şi ca urmare a depistării primului caz de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova, se arată într-un comunicat publicat luni, 9 martie.

Potrivit şefului Inspectoratului Militar, colonelul Victor Pîrţînă, în scopul prevenirii virusului de tip nou COVID-19, specialiştii din subdiviziunile medicale ale Armatei desfăşoară şedinţe de informare pentru efectivul în termen şi pe contract din toate garnizoanele cu distribuirea broşurilor informative.

Totodată, au fost pregătite mijloace de protecție individuală (costume de unică folosință, ochelari de protecție, măști, bahile, costume chirurgicale), pentru a fi distribuite în unităţi şi instituţii medicale.

Precizăm că, în baza acordului dintre guvernul Republicii Moldova și Organizația NATO pentru Suport și Achiziții privind dezvoltarea capacităților de atenuare a riscurilor biologice în ţara noastră, Armata Națională a primit echipament special de decontaminare (cabina de decontaminare gonflabilă DD-04). În acelaşi timp, militarii responsabili din Inspectoratul Militar, Direcția logistică, Direcția medico-militară, Spitalul Clinic Militar Central, precum şi din Brigada „Ştefan cel Mare”, au fost instruiţi cum să utilizeze utilajul.

Precizăm că sâmbătă, 7 martie, în Republica Moldova a fost confirmat primul caz de COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: