Femeia care și-ar fi aruncat nou-născutul la un tomberon din Chișinău a fost reținută în drum spre Aeroport
Full Article 2 minutes read

Femeia care și-ar fi aruncat nou-născutul la un tomberon din Chișinău a fost reținută în drum spre Aeroport

Polițiștii au reținut femeia care și-ar fi aruncat nou-născutul la tomberon. Aceasta are 28 de ani și este originară din municipiul Chișinău. Femeia a fost reținută pentru 72 de ore în drum spre Aeroport, intenționând să plece din țară. În cadrul audierilor, ea și-a recunoscut vina. Experții de la medicina legală urmează să stabilească cauza decesului nou-născutului.

Femeia suspectată că și-ar fi aruncat copilul nou-născut, într-un container de gunoi, a fost identificată și reținută pentru 72 de ore.

Ieri, în jurul orei 14.00 poliția capitalei a fost sesizată pe faptul că într-un tomberon de pe strada Serghei Lazo din sectorul Buiucani, într-o pungă din plastic a fost depistat cadavrul unui nou născut. La fața locului au ajuns serviciile specializate, poliția și o ambulanță care, în timpul examinării au constatat că bebelușul era deja fără suflare.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și investigații, efectuate sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Buiucani, la scurt timp mama bebelușului a fost identificată, iar aseară a fost reținută în timp ce se deplasa spre aeroport, intenționând să iasă din țară. În cadrul audierilor, aceasta și-a reucnoscut vina.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar oamenii legii investighează motivul care a determinat-o pe femeie să recurgă la acest gest. Totodată a fost dispusă expertiza medico-legală, care va stabili cu exactitate cauza decesului.

Pentru pruncucidere, legislația prevede până la 5 ani de închisoare.

***

NewsMaker vă recomandă să citiți și longreadul «На мусорку или в беби-бокс» («În tomberon sau în baby-box»), despre subiectul deschiderii în Moldova a baby-box-urilor. Societatea nu are o opinie comună în acest sens. Unii susțin că baby-boxele încalcă drepturile copilului, alții — că acestea sunt ultima șansă pentru micuți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: